Izetbegović obećao registar branitelja, novca nema

”Godišnje izdvajamo 650 milijuna KM za te kategorije. To je sedam puta više u Federaciji, nego u Republici Srpskoj i najviše u regiji po stanovniku. Jednostavno preko toga ne možemo, a unutar navedene svote ima niz toga što bi se moglo raspodijeliti”, rekao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji se obilježava kao Dan šehida.

Osvrćući se na prosvjede razvojačenih branitelja, koji već danima ispred zgrade Vlade FBiH traže svoja prava, Izetbegović je ukazao na mogućnost ispunjenja zahtjeva koji neće destabilizirati zemlju.

”To znači registar boraca, zakon o udruženjima i niz drugih zakona koji su već u procedurama. Isplata nekog posebnog dodatka koji bi značio 600, 700 milijuna KM godišnje bi jednostavno uzdrmala stabilnost ove zemlje, odnosno dovele bi se u pitanje invalidnine, šehidski dodaci, mirovine… Mi to ne smijemo uraditi, ali niz toga, zdravstveno osiguranje za borce možemo i moramo uraditi”, naglasio je Izetbegović.

Borcima ispred zgrade Vlade FBiH dao je do znanja da će se “izaći ususret svemu onome sto je moguće”.

2 komentara

  1. Dao si ti sehidima,sad daj pripadnicima hvo-a,naravno minhen bojna nek leti ca.

    Like(0)Dislike(0)
  2. nikada vi necete napraviti reviziju ja sam u njemackoj doden za bozic uzmen 6.400km invalidnine mogu djeci dobra kolka kupit niti san se znojijo niti PUSKU NOSIJO BRAVO BAKIRE I COVICU

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.