Izetbegović šalje inspekciju u Hercegovinu: ‘Institucije’ maltretiraju ljude po Hercegovini

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u intervjuu za Klix.ba govorio je i o najavljenom referendumu u Republici Srpskoj, stavu Srbije prema tom pitanju, zapaljivoj retorici nakon održavanja zajedničke vježbe MUP-a RS-a i MUP-a Srbije, odnosima sa koalicijskim partnerima, ali i o nezadovoljstvu Hercegovine državnim institucijama.

“U utorak i srijedu mi ćemo sa HDZ-om i SBB-om imati temeljite razgovore gdje ćemo pokušati iščistiti neke nejasne pozicije. Neki kažu da se u Hercegovini treniraju mišići. Tamo sad FUP počinje maltretirati ljude bez potrebe, da pravi afere, da Porezna uprava u Hercegovini ima neki poseban standard. Drugi tvrde da taj dio BiH nema vladavinu zakona, da su zaštićeni i da se ne plaćaju porezi. Sada ćemo da vidimo što je od toga istina. Pozvat ćemo desetke ljudi koji su u to involvirani pa da vidimo šta je istina”, rekao je bošnjački član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u intervjuu za Klix.ba.

“Priča se da se autocesta ne gradi kroz Hercegovinu, a da se gradi samo kroz Bosnu, da su se sredstva prebacila sa zaobilaznice oko Mostara, na zaobilaznicu oko Zenice. Moramo vidjeti što je od toga istina. Stvari moramo učiniti stabilnim, a one neće biti stabilne dok ne saznamo istinu i dok se ne složimo oko toga”, kazao je Izetbegović.

8 komentara

 1. Bravo Bakire

  Like(1)Dislike(1)
 2. Harač rajo, harač trebam rajo, da se mogu brže bogatiti, po uzoru na brata Erdogana.

  Like(2)Dislike(0)
 3. Zabavi se ti referendumom u rs,nemoj ti plakat za hercegovinom,mi smo od gladi umirali a turcinu se pokorili nismo. A otme li se rs a blizu je,otice i hrvati upamti. A cim se onda erdoganu pohvaliti. Di je ta zemlja sto je alija u amanet ostavi erdoganu.

  Like(8)Dislike(0)
 4. Hercegovinu treba pripojit hrvatskoj da nam turci sudbinu ne kroje!

  Like(12)Dislike(0)
 5. Bolja je BiH od Hrvatske, pa makar spali na 10%.

  Like(0)Dislike(0)
 6. I samo ime Bosna nespominjemo. Odvratno Turski, zaostalo ….pfuj

  Like(0)Dislike(0)
 7. Ode mile sa svojom ekipom i narodom. Puna podrska republici srpskoj. Htjeli mi to ili ne,ali mile je vise puta progovorio za hrvatski narod nego neki nasi politicari. Nazovi nasi politicari.. Magarenja jedna.

  Like(1)Dislike(0)
 8. Ove budale sto podrzavaju rs i dodika nemaju pojma. Rs je ociscen od Hrvata isto ili gore od podrucja pod kontrolom balija…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.