Izetbegović: Spreman sam i na rat, Hrvati neće dobiti treći entitet!

Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik najveće bošnjačke stranke, SDA, sredinom listopada u intervjuu za DW govorio je o budućnosti BiH, o odnosu prema Republici Srpskoj, zahtjevima Hrvata u BiH, te euro-atlantskom putu BiH.

Spreman i na rat da obrani BiH

U razgovoru za DW Izetbegović je kazao da će raditi ono što i svi domoljubi u ovoj zemlji.

“Branit ću ono na što smo stekli pravo borbom 1992. – 1995. godine, pa i samim Daytonskim mirovnim sporazumom”, rekao je Bakir Izetbegović na pitanje o tome što će uraditi ukoliko Republika Srpska raspiše referendum o odcjepljenju.

Daytonski mirovni sporazum je na našoj strani, povijest je na našoj strani, Ustav je na našoj strani, interes zemalja na Balkanu, uključujući i Srbiju je na našoj strani, interes zemalja Europe, da nema ponovno rata, je na našoj strani. Dakle, imati ćemo sve to na našoj strani da se jedna takva avantura ne dogodi”, rekao je Izetbegović.

“Mislim da će masa u slučaju takvoga scenarija bitim naravnom na strani obrane teritorijalnoga integriteta BiH. I da će, ako proizvedu drugo poluvrijeme, to poluvrijeme izgubiti. Nadam se politički, a ne vojno, oni koji se upuste u takvu sebičnu avanturu”, dodao je Izetbegović.

Na pitanje je li spreman na najgori mogući scenarij, odnosno na rat, Izetbegović je potvrdno odgovorio te je izjavio i da svatko “tko voli ovu zemlju mora biti spreman ići do kraja kad je u pitanju njezin teritorijalni integritet”, prenosi DW.

Hrvati neće dobiti treći entitet

Kada je riječ o poziciji Hrvata u BiH, Izetbegović je rekao da su Hrvati lutali u svojoj politici.

“Uz BiH, protiv BiH, uz Bošnjake i Armiju BiH, protiv. Kad su se sabrali i kad se podvukla linija nakon toga svega, pola Hrvata je nedostajalo u BiH”, rekao je Izetbegović i dodao kako ni “Hrvati nisu za treći entitet jer ga neće dobiti”.

Izetbegović smatra da treba uraditi više kada je u pitanju položaj Srba u Federaciji BiH, ali i kada je u pitanju položaj Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj.

Ocijenio je da Turska u BiH i na Balkanu igra sasvim pozitivnu ulogu.

“Turska podržava europski put BiH, podržavaju NATO put BiH, nikada se ne miješaju na neki rigidan način u naše odnose, dapače – uvijek pomaže”, kaže Izetbegović.

Kada je riječ o tome može li se utjecaj Turske negativno odraziti na europske integracije BiH s obzirom na napetosti koje trenutno postoje između Ankare i brojnih zemalja EU, Izetbegović je rekao kako je Turska dovoljno jaka da se može sama braniti.

Naglasio je i kako neće izdati svoga prijatelja Erdogana.

“Jesam li ja politički igrač Erdogana koji će početi svađu s Europom zbog njega? Ne. Samo ja neću izdati svoga prijatelja”, tvrdi Izetbegović.

Dodao je i kako se ne želi miješati u unutarnje odnose Turske, kao ni u Erdoganove odnose sa Angelom Merkel koju, kako kaže, također smatra velikom prijateljicom BiH.

Izetbegović je rekao da to hoće li Rusija zaustaviti prijem BiH u NATO zavisi od snage Rusije za koju ocjenjuje da je u porastu na Balkanu.

Dodik glavni igrač Rusije

“Sve je prisutnija na Balkanu, i medijski i na svaki drugi način. Milorad Dodik očigledno nastoji biti igrač te velesile, da joj se dodvori, da zaustavi prije svega NATO put BiH”, naveo je Izetbegović.

Tvrdi i kako Rusija ne može nadjačati NATO i EU kada je BiH u pitanju, ali i cijeli Balkan

44 komentara

 1. Ako se njemu ratuje nek iđe u siriju a ne zavađa narod bih nama nije više do krvi previše je se već prolilo sad svi imamo samo jedan problem hrvati srbi i bošnjaci a to je kako preživit u ovoj pokradenoj bih

  Like(33)Dislike(3)
 2. Ubacit cemo tajnog agenta u njihove redove Dragana Covica zvanog jugoslaven i za mjesec dva od njih nece ostat nista

  Like(7)Dislike(6)
 3. Jedan je manji,drugi je veci,al samo je jedan treci. HR-HB.

  Like(13)Dislike(5)
 4. E kako si ratova 91 do 95 po dalmatinskim otocima tako bi jopet sad rat ti ukuci doživotno bio.

  Like(8)Dislike(2)
 5. Oceli uhljebi na teren ici.

  Like(5)Dislike(0)
 6. Lijanović su isto orijentirani oni će braniti treći entitet na visokoj glavici

  Like(3)Dislike(2)
 7. Kakve su ovo izjave jedne obične muslimanske budaletine,koda se njega pita oće li bit treći entitet,a ni sam nezna da je sluga velikog gazde i da mu život ne vrijedi pola pišljivog boba,kao što nije i Gadafijev,a na odnosu na ovog tu pišljivca Gadafi je bio gospodin.

  Like(6)Dislike(2)
 8. Smrad ,nista nezna ko upravlja ovom usranom drzavom

  Like(4)Dislike(2)
 9. Ma njegovi bi ga,, rjesli! ¡!!! 😂

  Like(3)Dislike(2)
 10. Ma kakav je ovo naslov? Čisti govor mržnje u naslovu teksta, bez obzira što mi znamo kakav je Bakir. A isti su on, Dodik i Čović. Sva trojica bi bez problema poveli u rad svoje narode samo da sačuvaji svoje pozicije. Banditi lopovski i korumpirani.

  Like(9)Dislike(5)
 11. Izbori su dogodine. Treba na vrijeme svaka ovca u svoj tor.

  Like(5)Dislike(2)
 12. POŠTOVANI ,BEG-EFENDIJA ,IZETBEGOVIĆU,PERSPEKTIVA TVOJIH RAZNMIŠLJANJA JE U GUZICI, A NI RAZMIŠLJANJA TVOJIH PARTNERA ,DODIKA I ONOG ČOVIĆA NISU U BOLJEM POLOŽAJU .ONI SU JOŠ U GOROJ RAZVALINI .NI ANĐELA MERKATONE, NI ONJA ERDOGAN, NISU U TOKU NOVE PERSPEKTIVE KOJU STVARA NOVA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA,,ODNOSNO RAZVOJ PROIZVODNIH,MATERIJALNIH SNAGA,A ONE SU PERSPEKTIVA KOJU NE ZAUSTAVLJA NITKO.

  Like(0)Dislike(0)
 13. sve ste hrvate gnjido jedna istrjebili iz sarajva da nas niste protjerali puskama gamadi jedna pokvarena da bog da se osebi zabavijo vehabijo jedna govno smrdljivo i sad bi zivila u sarajvu da hrvate niste protjerali citvo sarjvo je vase gnjide jedne

  Like(4)Dislike(2)
 14. Ko mu dade medijski prostor nije ni metka vrijedan!

  Like(2)Dislike(1)
 15. Sto vas nismo poslali u saudijsku Arabiju kad je se moglo govna teroristicka

  Like(5)Dislike(2)
 16. Hrvate iz Sarajeva nisu tjerali samo drugi, njihov odlazak iz Sarajeva je tražilo vodstvo hrvata BiH početkom devedesetih.

  Like(3)Dislike(5)
 17. Govno jedno BALIJSKO, na šta si ti spreman. Čiju djecu misliš slati u rat.
  Prošlo je to vrijeme. Ti ćeš mlade muslimane slati u pogibelj da bi ti i takvi mogli
  nastaviti krasti, đubre jedno. Nadam se da mladi bošnjački momci su dovoljno pametni
  i pismeni da ne slušaju ovakve budale, jer njihovi roditelji pamte koje im je zlo donio prošli rat,
  a ovi bi im donio još veće, a i nama Hrvatima, a i Srbima. I na kraju, opet ništa ne bi bismo
  riješili samo bi se vjekovima mrzili i prebrojavali žrtve sa sve tri strane.
  Zato konjino ne seri, jer tko god spomene rat, s bilo koje strane treba ga odmah zatući ko zmiju.

  Like(10)Dislike(1)
 18. Gdje su sad nasi bjedni politicari s vrha da nesto kazu na ovo.a govno balijsko i takvi kao on su najveci neprijatelji bih jer ovakvim stavovima ubrzavaju njenu propast.iako nisam mislio ovako do sada al svi hrvati trebaju podrzati srbe ako trebadne kod referenduma.Bih ce se sama raspasti samo je pitanje vremena jer je ovakvu nitko ne voli osim lopova kojima ovakva odgovara.

  Like(4)Dislike(3)
 19. Hrvati nadrapali ste

  Like(1)Dislike(3)
 20. Nije bez veze bajram jod lijana

  Like(1)Dislike(0)
 21. Tko je nadrapao to ćemo tek vidjeti.
  Hrvatska i Srbija su blizu – Turska je daleko Mehmede.
  Muslemanska enklava na balkanu je OTOK koji može u trenutku završiti u blokadi,
  zato ne počinjite sranja jer ćete zajedno sa svima nama upasti u septičku jamu, ali po
  svim prilikama vi biste bili na dnu nje.

  Like(2)Dislike(3)
 22. BiH više i ne postoji kao država.

  Like(4)Dislike(2)
 23. Nemaš Bakire veća prava nego ostali ista prava za sve ili svako sebi bićeti tako ti ili želio ili neželio.

  Like(2)Dislike(1)
 24. Nažalost, toliko je nacionalnog naboja u mladjim generacijama, toliko je mržnje prema drugoj vjeri, toliko je poziva na mržnju preko interneta od strane generacija koji su rođeni poslije rata, da je potrebno samo malo huškanja od strane ovih što nas vode i opet bi počeo rat na ovim prostorima…
  Da ne spominjem neuređenost države, niski standard života, ljudi na rubu siromaštva, korupcija, kriminal,…, ova je zemlja zaista bure baruta, i potrebna je samo mala iskra, i eto rata.

  Like(7)Dislike(1)
 25. Kad ce pocet,nedajBoze duga cekanja

  Like(1)Dislike(3)
 26. E sad morete vidit ko zastupa tu kukavelj balisku u jednoj NORMALNOJ državi taj idiot nebi moga bit ni predsjednik kućnog savjeta jebo ga rahmetli babo

  Like(1)Dislike(0)
 27. Nestalo para guzonjan sad mora sorotinja ratovt

  Like(5)Dislike(1)
 28. Ma nema rata ovo vam je predizzborna retorika moraju vladar do 2022 moja rano a nemaju o čemu drugom pričat Nema industrije željeznički pruga aerodroma luka riječni morski infrastrukture podzemni željeznica itd da ne nabrajam a čemu će onda nego o ratu jer na osnovu tih dogadjanja je vlasnik nekoliko Hotela u Istanbulu i Sarajvu zato budite pametni. Drugarski pozdrav SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU

  Like(2)Dislike(1)
 29. Bakir će se opet sakriti u trezor neke od banaka. Izać će kad prestane rat. Opet

  Like(2)Dislike(0)
 30. Bakir moze kako hoce toje veliki gospodin toje njegova drzava a mismo svi njegovi naj bolje nam je jezik za zube

  Like(1)Dislike(3)
 31. Bakire turčine napuši se k……

  Like(2)Dislike(1)
 32. Ajmo lazni,opravdajte svoje mirovine.

  Like(2)Dislike(0)
 33. Jedva cekamo da tu gamad koju smo hranili i spasili za vrijeme rata udarimo tako da svi zavrse tamo gdje im je mjesto.
  Bandu balijsku treba opametiti tako da ih rijesimo za sva vremena.
  Dodik saveznik u ratu za spas kršćanstva u BiH.

  Like(4)Dislike(1)
 34. 9o8i7u6z5t4r3e2w1q

  Neki komentatori nerealno gledaju na stanje, u (najgorem) slucaju rata. Muslimani su brojniji narod, a ovaj put nebi bili goloruki (u slucaju rata, bili bi dobro naoruzani), i kad se jos tome doda pomoc u ljudstvu iz Arapskih zemalja, bilo bi to veoma negativno za nas. Pored toga sto je rat nesto najgore na svijetu.

  Like(5)Dislike(0)
 35. KRADEZE, nisi ti kradeze, ti si – KRADEPOTURE!
  Znam te ko staru paru, ti si Omer Gosto iz Podveležja.
  Stalno čuvaš pet-šest ovaca, ali ti često pobjegnu starom makadamskom cestom prema Nevesinju.

  Vidjela sam te dva-tri puta na Tepi u Mostaru di prodaješ neki sir iz mišine, ali ti ga skoro nitko nije kupovao jer je smrdio kao i ti.

  Like(3)Dislike(1)
 36. Molim sve da u komentarima ne usporedjujete ovoga Bakira sa konjem. Nemojte vrijednosti domacu plemenitu zivotinju.

  Like(2)Dislike(0)
 37. S čime pritiš?

  Like(1)Dislike(0)
 38. voli svoje, poštujući tuđe i ne nasjedajte na govore mržnje od političara koji se na budalama obogate, mir i dobro svim dobrim ljudima bilo koje nacije,,

  Like(2)Dislike(0)
 39. Bakire,nemoj jest govna,komu je do reprize ahmica… Zato lezi dat ce ti se.

  Like(0)Dislike(0)
 40. Ljepo muslmani vratite se na vjeru pradjedova
  Ne sljedite ovoga isilovca

  Like(5)Dislike(0)
 41. Približavaju se izbori a sva trojica članova presjedništva pale svoje glasače na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Ako je riješenje u novom sukobu riješite to vas trojica između sebe. pobij te se međusobno i riješen problem a ne vi sjedite skupa a palite sirotinju. Dodik kaže da je Bakir neprijatelj srba broj 1 što ga odmah ne izmlati kad se sastanu kad je već toliki neprijatelj.

  Like(1)Dislike(0)
 42. Pusku nosim samo u lov,i nigdi više..

  Like(0)Dislike(0)
 43. I još nešta. Brojnost nije mjerilo snage, a ni naoružanje. Treba imati MUDA za ratovat, a i strateški dobre položaje. Rat je čudna stvara, ne ponovilo se. Zato bi predložio svima da ne sponinju to sotonsko stanje čovječanstva, jer u ratu nitko ne dobija već LUCIFER i njegovi sljedbenici. Pošten čovjek samo može izgubiti život i dušu, a to nitko od nas ne želi.

  Like(1)Dislike(0)
 44. To ti je kao babovina? Pa mislis sve mozes? Hrvati i srbi su ovdi starosjedioci. Poturceni narod nece vedrit i oblacit . A ti najmanje.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.