IZLAZNE ANKETE: Bandić i Kerum u vrlo maloj prednosti nad Mrak i Oparom

Prema prvim izlaznim anketama objavljenim u 19 sati u Zagrebu je u vodstvu Milan Bandić s osvojenih 51,43 posto glasova. Na južnom frontu, u Splitu u minimalnoj prednosti je Željko Kerum s 50,81 posto. Rijeka i Osijek dobivaju nove-stare gradonačelnika Vojka Obersnela i Ivicu Vrkića.

Milan Bandić prema izlaznim anketama Nove TV, osvojio je 51,43 posto glasova, a Anka Mrak Taritaš osvojila je 48,57 posto glasova.

U Splitu je Željko Kerum osvojio 50,81 posto glasova, dok je Andro Krstulović Opara osvojio 49,19 posto glasova.

U Rijeci je igledni pobjednik Vojko Obersnel sa 60,08 posto glasova dok je njegov protukandidat Hrvoje Burić osvojio 39,92 posto glasova.

Na istoku je situacija jasna. Novi gradonačelnik Osijeka je ujedno i dosadašnji gradonačelnik Ivica Vrkić koji je osvojio 66,67 posto glasova. Njegova suparnica Ivana Šojat osvojila je u drugom krugu lokalnih izbora 33,33 posto glasova.

Napominjemo, riječ je o izlaznim anketama, dok se prvi neslužbeni rezultati DIP-a očekuju oko 20 sati.

Podsjetimo, u drugom krugu lokalnih izbora birači su imali prilike glasati za osam župana i njihovih zamjenika u županijama u kojima u prvom krugu nitko nije osvojio više od 50 posto glasova.

Birala se i prva osoba glavnog grada Hrvatske te gradonačelnici u još 54 grada. Drugi krug održavao se u 103 općine od njih 428.

Nešto manje od 700 tisuća birača, odnosno njih 27,45 posto, glasovalo je do nedjelje poslijepodne u drugom krugu lokalnih izbora, to je gotovo osam posto manje u odnosu na prvi izborni krug.

2 komentara

  1. Bravi Milane,bravo Zeljko.

    Like(1)Dislike(0)
  2. Svaka cast ,neka je pobjedio

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.