Izvršeno 736 inspekcijskih nadzora, kaznili s 546.410 KM

U nastavku pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriju Federacije BiH, federalni inspektori su od 2. do 15. listopada izdali 424 prekršajna naloga u iznosu od 546.410 KM.

Također, izvršeno je 736 inspekcijskih nadzora i 39 kontrolnih nadzora, te napravljena 736 zapisnika. Naplaćeno je ukupno 176.616 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečeno ukupno 120 upravnih mjera, te 34 mjere privremene zabrane rada.

Od 206 kontroliranih gospodarskih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sustavima, konstatirano je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, a da 10 subjekata nadzora nije izdavalo fiskalne račune za prodanu robu i izvršene usluge, prenosi Dnevni list.

Naglasak pojačanih inspekcijskih aktivnosti je na borbi protiv sive ekonomije, a inspekcijski nadzori se vrše u oblastima trgovine, turizma, rada, poljoprivrede, zdravstva, urbanizma i ekologije, prometa, šumarstva, voda, veterinarstva, rudarstva, te termo i elektroenergetike. Aktivnosti se vrše putem zajedničkih multidisciplinarnih timova, u suradnji sa županijskim tržišnim i inspektorima rada.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove su u priopćenju za javnost ponovno pozovali sve gospodarske subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, kako ne bi bili predmetom represivnih inspekcijskih mjera, odnosno financijskog sankcioniranja.

Napominju da će pojačane inspekcijske aktivnosti biti nastavljene u kontinuitetu.

Jabuka.tv

2 komentara

  1. Nestalo bagri para,a triba se pripremit za zimu,a onda priprema za izbore,triba to sve isfinancirat.

    Like(0)Dislike(0)
  2. Tako je

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.