Javni poziv za prijavu zainteresiranih za jesensku sadnju jagodastog i krošnjastog voća te ljekovitog i aromatičnog bilja

U okviru „Projekta razvoja ruralnog poslovanja“ financiranog iz kredita međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj – IFAD, općina Grude upućuje JAVNI POZIV za prijavu zainteresiranih za jesensku sadnju jagodastog i krošnjastog voća te ljekovitog i aromatičnog bilja.

Projektom će biti obuhvaćeni žene, mladi i poljoprivrednici s primanjima manjim od 417,00 KM po članu domaćinstva.

Program podrške za jesensku sadnju podrazumijeva sufinanciranje nabavke i isporuke start paketa za sadnju: maline, šumske i kultivirane jagode, kupine, borovnice, aronije, te šljive, breskve, jabuke, kruške, trešnje, nektarine i smilja.

Jesenska sadnja će biti podržana sa do 40% grant-a (bespovratnih sredstava), Od strane projekta 20%, od strane općine 10% i otkupljivača 10% dok će 60% financirati poljoprivrednik iz vlastitih izvora ili iz kredita po povoljnim uvjetima u okviru projektne kreditne linije ili uz mogućnost odgođene otplate na više rata u dogovoru sa otkupljivačem.

Ovim se pozivaju svi zainteresirani poljoprivrednici (koji su popunjavali upitnike i oni koji to nisu učinili) da se prijave za jesensku sadnju jagodastog i krošnjastog voća, te ljekovitog i aromatičnog bilja do 30. rujna 2016.

Zainteresirani se mogu prijaviti u službi za gospodarstvo inspekcijski nadzor i civilnu zaštitu, ili na kontakt: 660-934

2 komentara

  1. nešto pozitivno ko oce radit

    Like(0)Dislike(0)
  2. Ma je to na papiru a sta si poslije duzan!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.