Javni poziv za upis u općinski Registar udruga mladih

Temeljem članka 15. Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, broj 36/10) službenik za mlade obznanjuje JAVNI POZIV za upis u općinski Registar udruga mladih

I

Udruga mladih je registrirana nestranačka nevladina udruga građana čije članstvo i vodstvo čini 2/3 mladih, odnosno osobe u životnoj dobi od navršenih 15 do navršenih 30 godina, a čije su aktivnosti i statutarne djelatnosti većinom usmjerene na mlade.

II

Udruge mladih osnivaju Vijeće mladih.

Vijeće mladih je krovna organizacija mladih, zasnovana na dobrovoljnom članstvu udruga koje djeluju na području rada s mladima, a koja predstavlja i zastupa interese mladih i udruga mladih.

Punopravni članovi Vijeća mladih općine mogu biti udruge mladih koje su registrirane najmanje 2 (dva) mjeseca kod nadležnog ministarstva, a upisane su u općinski Registar udruga mladih.

III

Na javni poziv za upis u općinski Registar udruga mladih mogu se prijaviti: – kod nadležnog ministarstva registrirane udruge koje zadovoljavaju uvjet iz čl. I.

Za upis u općinski Registar udruga mladih potrebno je dostaviti: – Statut udruge; – Rješenje o upisu u registar udruga.

IV

Prijava za upis u općinski Registar udruga mladih sa traženom dokumentacijom iz čl. III dostavlja se na Šalter salu općine Grude, fra Gabre Grubišića 4. Grude.

V

Javni poziv je otvoren od 11. ožujka do 25. ožujka 2015. godine.

grude.info

3 komentara

 1. Ovdje mi ama baš ništa nije jasno.
  Čemu udruga, čime će se pretežno baviti, tko će istu financirati, šro su joj ciljevi, i još puno otvorenih pitanja?

  Like(1)Dislike(0)
 2. to je nešto dobro i ako će to funkcionirati kao Vjeće mladih općine Posušje biti će jako dobro za lokalnu zajednicu i mlade

  Like(0)Dislike(0)
 3. porezni obveznik

  Sve te udruge nisu ništa drugo do muzilice proračuna.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.