Jedanaestorica danas uhićenih planirali teroristički napad za Novu godinu u Sarajevu

Jedanaest osoba uhićenih  u akciji “Rez” koju je provela Federalna uprava policije postupajući po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH planirali su teroristički napad u Sarajevu za Novu godinu, saznaje Klix.ba iz dobro obaviještenih izvora.

Također saznajemo da su sve osobe protiv kojih je bila usmjerena ova akcija i koje su predstavljale prijetnju uhićene. Uhićeni se još uvijek saslušavaju u prostorijama FUP-a, a u Tužiteljstvo BiH će biti prebačeni najvjerovatnije sutra.

Uhapšeni su Elvir Muratović, Kemal Murić, Semir Salković, Bilal Dervišić, Zulfo Alajbegović, Edin Tabaković, Darko Peco, Elvir Mašić, Adis Kešan, Nermin Ćuprija i Admir Ahmetović.

Podsjećamo da je u okviru akcije pretreseno više stambenih lokacija na širem području Sarajeva i to u naseljima Boljakov Potok, Osijek i Sokolje.

Oduzeta je velika količina dokumentacije koja dokazuje da su uhićene osobe pripremale teroristički napad u Sarajevu, za Novu godinu, piše klix.ba

2 komentara

  1. Na lomacu snjima…aveji pobit treba

    Like(0)Dislike(0)
  2. Uhapsili ih samo 11 , a ima ih ko kusi pasa. Ove što imaju brade, lepinju na glavi i trofrtaljnu pidžamu u moj prazni svinjak.

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.