JEDINI PREŽIVJELI OTKRIO Kako je došlo do nesreće u kojoj je poginulo četvero njegovih kolega?

Stjepan Bošković (21), student mostarskog Sveučilišta iz Đakova, jedini preživjeli u prometnoj nesreći u kojoj je jučer ujutro poginulo četvero njegovih kolega iz Vinkovaca i okolice kod mjesta Bijela na putu Mostar- Jablanica, ispričao je suradniku Hrvatskg Medijskog Servisa, koji ga je posjetio u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, kako je došlo do nesreće.

Stjepan je sjedio na zadnjem sjedalu iza suvozačice Antonije, a do njega su sjedili Domagoj i Tena.

Po Stjepanovim riječima Vjekoslav Božanović koji je vozio automobil u jednom trentku se sageo da potraži nešto, vjerojatno CD, i u tom trenutku je vozilo skrenulo s kolovoza i udarilo u brdo, odbilo se i sletjelo u Neretvu, baš na mjestu gdje nije bilo branika uz put.

Stjepan kaže kako je dok su bili zarobljeni u vozili u rijeci pokušvao izaći kroz gepekt, ali nije uspio. Vidio je da je slomljeno jedno staklo, probio ga i uspio se izvući iz automobila. Neretva je, kaže, bila užasno hladna, ali je uspio doplivati do obale i tako se spasiti.

studenti-mostar-policija
Tijelo Vjekoslava Božanovića iz Vinkovaca, koji je upravljao automobilom Škoda fabia izvučeno je danas oko podne iz Neretve. Ronioci su ga pronašli 15 metara od automobila koji se survao u rijeku i u kojem je život izgubilo još troje njegovih kolega Tena Vračević, Domagoj Roso i Vjekoslavova djevojka Antonija Šarić , dok su iz Mostara putovali kućama, kako bi sa svojim obiteljima dočekali blagdane.

Njihova tijela, kao i automobil kojim su putovali ronioci  su izvukli sinoć iz Neretve oko 19 sati.

Četvero poginulih bili su studenti filozofije, agronomije, tjelesne kulture i medicine na Sveučilištu u Mostaru.

Komemoracija za poginule studente Sveučilišta u Mostarau održat će se sutra (ponedjeljak) u 9 i 30 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, u 10:30  sati je ispraćaj ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu, a u 17 sati u crkvi sv. Petra i Pavla bit će služena sveta misa zadušnica za nastradale studente.

Inače, brzojave sućuti u povodu pogibije četvero studenata uputili su predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojć i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić./HMS/

1 komentar

  1. Pokoj vječni daruj im Gospodine. Svjetlost vječna svijetlila im.

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.