Jerko Ivanković Lijanović na slobodi

Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar poljoprivrede u Vladi Federacije BiH napustio je danas pritvorsku jedinicu u Tuzli, potvrdila je za “Avaz” njegova odvjetnica Mirna Delalić.

Ivanković će se tako, kako je pojasnila Delalić braniti s slobode, a na osnovu odluke koju je na prijedlog obrane donio Kantonalni sud u Tuzli, piše Avaz.

Jučer je održano ročište na Kantonalnom sudu u Tuzli po prijedlogu Tužiteljstva TK da se Lijanoviću produži pritvor.

No, naš prijedlog je bio da se on pusti iz pritvora i to je Kantonalni sud u Tuzli na kraju i uvažio.

”On je već pušten, napustio je pritvorsku jedinicu. Smatrali smo da nema razloga da ostaje u pritvoru jer je suđenje već počelo, a saslušana je i većina svjedoka Tužilaštva TK”, rekla je Delalić.

Prema njenim riječima, Lijanoviću su određene mjere zabrane.

”Ne smije se sastajati s optuženima u ovom predmetu, a sud je je donio i mjeru zabrane sastajanja s printanim i elektronskim medijima”, rekla je Delalić.

Lijanoviću se sudi po optužnici Tužiteljstva TK da je počinio kazneno djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa produženim kaznenim djelom zloupotreba položaja i ovlasti, a vezano za nezakonitosti prilikom dodjele podsticaja poljoprivrednicima na području TK i FBiH u periodu od 2011. do kraja 2014. godine.

5 komentara

 1. Lako je nama svima za njega.

  Like(0)Dislike(0)
 2. Ma njega treba nagraditi kad nece vratit pare i u politiku s njim tako ce drzava naprid!

  Like(1)Dislike(0)
 3. Pustia ga Čović malo prid izbore a za božić opet Zenica

  Like(1)Dislike(0)
 4. U zenici bi triba ostat dok je ziv

  Like(2)Dislike(0)
 5. A disu mu podanici ima njih dista od vojnica i nasire. A pogitovu oni blizu nas koji su davali poticaj na 5. loza 22000. Km ..a ostalim koji zaista trebaju novce nista jer nisu uz guzicu tih pojedinaca …koce njih istraziti ..koja vlas koja sipa koji sud …hm…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.