Još samo 5 dana moguće prijave za rušenje svjetskog rekorda

Kupres i Kuprešani spremno iščekuju 30. srpnja, kada će se na Kupreškom polju okupiti 1000 Ivana i njihovih obitelji, kako bi zajedno proslavili obiteljsku nedjelju u pitoresknom krajoliku bosansko hercegovačkog kraja. Uz druženje i slavljenje svete mise u crkvi Sv. Obitelji okupljeni Ivani sudjelovat će u rušenju rekorda u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednom mjestu. Za sudjelovanje u ovome povijesnom pokušaju obaranju rekorda Ivani se trebaju prijaviti na http://1000ivana.com/ najkasnije do 10. srpnja 2017.

Vremena za prijavu je sve manje, a zna se da je Ivana u našim krajevima svakim danom sve više.   Samo u Hrvatskoj junaka koji nose ime Ivan, prema popisu iz 2011. ima 130 828. Kada se okupe svi zainteresirani iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te dijaspore, bit će to jedinstveno iskustvo koje će se prepričavati i dugo nakon posljednje nedjelje u srpnju.

Okupljene Ivane i sve članove njihovih obitelji, kao i brojne hodočasnike i putnike namjernike, u sklopu dana Svete Obitelji na Kupresu očekuje cjelodnevno druženje uz brojne kulturno zabavne sadržaje. Ovaj povijesni trenutak ovjekovječit će se povijesnom fotografijom svih sudionika i brojnim koncertima najpopularnijih glazbenika,  uz pokušaj obaranja najpoznatijeg rekorda na svijetu,  čime se vrijednosti kupreške zajednice, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture.

Kuprešani će svojim gostima iz cijeloga svijeta kroz cjelodnevni program predstaviti tradicionalne aktivnoste, zanati i rukotvorine specifične za kupreški kraj, uz poznatu kuprešku gostoljubivost i srdačnost.

5 komentara

 1. Vrlo lijepa i dobro osmišljena manifestacija. Gruđani, a posebno Ivani iz Grudske općine obavezno se prijavite i pomozite da se obori svjetski rekord. Ako smo mogli u ratu ići na Kupres i ginuti, mislim da neće Ivani ni sad zakazati.
  Vidimo se na Kupresu ako Bog da!

  Like(15)Dislike(0)
 2. Znatiželjko/nijeivan

  Mene zanima o kakvom je svjetskom rekordu rijec, tko su sadasnji nositelji rekorda i kako ga namjeravaju srusiti?

  Like(0)Dislike(1)
 3. Zasada su muhamedi a za 20 dana ako Bog da bit ce Ivani
  Rijec je o skupu ljudi sa istim imenom

  Like(2)Dislike(1)
 4. Muhameda se 2005. godine skupilo 1096, a Ivani će nadmašiti tu brojku debelo i bez problema!

  Like(2)Dislike(0)
 5. U Sovićima iduće godine 1.travnja
  (lažn dan) okupljam sve lažljivce!

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.