Kako je pas završio na odjelu pedijatrije SKB Mostar?!

Kako je pas završio na odjelu pedijatrije SKB Mostar? Da, zvuči nejasno, no kako objasniti fotografije koje je čitatelj portala Bljesak.info, kako nam objašnjava, snimio u subotu večer na odjelu Pedijatrije mostarske bolnice.

Na fotografijama možemo vidjeti psa kako pokraj bolesničkog kreveta sjedi u čekaonici, odnosno u prostorijama namijenjenim za prijem malenih pacijenata.

Bez ikakvog logičnog objašnjenja fotografije su očigledno potvrda nemara i nepažnje koje ovu ustanovu, za sada bez većih sankcija, sve više košta gubitka ugleda ali i ono mnogo važnije, ugrožavanje života.

Posljednji takav slučaj jeste gubitak života četvero nedonoščadi koje je preminulo u ovoj ustavni a čija se smrt dovodi u vezi s bakterijom Klebsiella pneumoniae, koja je kod ovih beba otkrivena.

Podsjećamo, povodom ovog slučaja županijski sanitarni inspektor podnio je prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna odgovornoj osobi i zdravstvenoj ustanovi za ne prijavljivanje zaraznih bolesti sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i propisima donesenim temeljem ovog zakona.

Temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ravnatelju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Anti Kvesiću, naloženo je da u Klinici za ginekologiju i porodništvo odmah izvrši dezinfekciju instrumenata, pribora i okoline, sterilizaciju opreme i pribora za medicinske postupke, provedbu preventivnih i specifičnih mjera, te mikrobiološku kontrolu žive i nežive sredine i druge mjere sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu provođenja mjera za sprječavanje i suzbijanje bolničkih infekcija.

Sudeći po fotografiji, uz naloženu dezinfekciju, bit će potrebno mnogo više zabrana ¸i čistki da se stvari u ovoj ustanovi dovedu pod kontrolu

Bljesak.info 

6 komentara

 1. Kazne maksimalne mjere triba dat i stavit cuvara na odjel pedijatrije jer je to najvatniji odjel u bolbici. Gamad neopreezna

  Like(0)Dislike(0)
 2. A sta ako je neko od doditelja koi je doveo svoje djete doveo i svog psa nemorate odmah pljuvati po bolnickom osoblju vidjela sam kad su roditelji jednom prilikom doveli dijete na kontrolu i sa sobom vode psa

  Like(1)Dislike(0)
 3. A najvjerojatnije da je dzukelu doveo isti ovaj sto ga je i snimio.
  Providno do bola. Sta kaze ‘snimatelj’ jel ga bar izbacio s pedijatrije kad je toliko usekiran za higijenu i zdravlje?

  Like(1)Dislike(0)
 4. Slazem se , vjerojatno je ista osoba dovela i uslikala psa , vise nego providno . Sad odjednom svi pljuju na bolnicu i sto je i sto nije …

  Like(0)Dislike(0)
 5. Nije bitno tko ga je doveo pasu nije mjesto u bolnici.Ako ga je netko doveo tko je doveo djete neka se vrati pa ce drugi out znati se ponasati.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Naravno da PSU nije mjesto u bolnici ali je netko ocito iskoristio trenutak nepaznje ito sve lijepo poslikao . Bas zanimljivo da se sve ovo dogadja upravo sada kad je aktualna tema o bolnici i o bakterijama . Koliko znam ,na odjelu pedijatrije je strazar i sestra na recepciji tako da je pas vjerojatno usao na straznji ulaz koji je netko od posjete ostavio otvorenim.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.