Kako su poslovali bh. telekom operateri u prvih šest mjeseci 2016.?

HT Mostar, najmanji od tri standardna telekom operatera, prvih šest mjeseci ove godine, prvi put u povijesti, okončao je s gubitkom.

HT Mostar je prvo polugodište 2016. godine završio sa gubitkom od 1,15 milijuna KM, objavljeno je na web stranici Sarajevske burze.

HT Mostar je potonuo u gubitak nakon što je u istom razdoblju prošle godine poslovao s dobiti od 4,6 milijuna KM.

Kompanija, s 1392 zaposlena, je u prvih pola godine ostvarila prihode od 100,7 milijuna KM u odnosu na 112,5 milijuna KM ostvarenih godinu ranije, prenosi Slobodna Bosna.

Druga dva telekom operatera poslovala su pozitivno, no sa značajnim padom neto profita, što je osobito izraženo kod M:tela.

M:tel grupa ostvarila je u prvom polugodištu 2016. godine neto dobit od 26,7 milijuna KM, a to je znatno slabiji rezultat nego u istom razdoblju prošle godine kada je neto dobit iznosila 40,8 milijuna KM.

M:tel je ostvario poslovne prihode od 222,8 milijuna KM, što je za oko 12,5 milijuna KM manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Dobit BH Telecoma kao vodećeg bh. operatera u pružanju telekomunikacijskih usluga u prvih šest mjeseci tekuće godine iznosila je 36,3 milijuna konvertibilnih maraka, i manja je za 3,3 milijuna KM u usporedbi s istim razdobljem protekle godine kada je kompanija u prvih šest mjeseci ostvarila neto dobit od 39,6 milijuna KM.

Bljesak.info/SB

6 komentara

 1. Suza suzu goni, ajmo im skupit malo para, e, da mogu ljudi kupit krme i drva za zimu.

  Like(2)Dislike(0)
 2. Prodaju ‘zrak’ i opet u minusu?? Jadno…

  Like(3)Dislike(0)
 3. Ovo je bolesno Čovića posla oće li moć božićat sučim će sviću ugasit jadna sirotinja

  Like(3)Dislike(0)
 4. Lani u plusu 4ipo milijuna ove godine u minusu 1.2 milijuna a nije lako svu rodbinu i prijatelje zaposlit a i kuće i stanovi koštaju a i puno je dice…Čović i Primorac znaju kako triba!

  Like(0)Dislike(0)
 5. Jebo sebi mater vitar prodaju a kukaju…mrs u picku materinu

  Like(1)Dislike(0)
 6. Ovo je klasični primjer kako se pljačka i svjesno upropaštava jedna dobra firma!!!

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.