Kamp “Dinamo u Hercegovini” okupio 140 mladih nogometaša

Stotinu i četrdeset mladih nogometaša okupio je selektivni trening kamp “Dinamo u Hercegovini”, kojeg u Čitluku organizira GNK Dinamo u suradnji s HNK Brotnjo. Zagrebački Modri ovime su htjeli naglasiti dugoročnu orijentaciju zagrebačkog kluba prema talentiranim igračima iz regije.

Na čitlučkom zdanju Bare jučer je bilo poprilično živo. Pod budnim okom trenera iz Zagreba i Hercegovine treniralo je 140 mladih nogometaša koji su se pojavili u selektivnom kampu “Dinamo u Hercegovini” i tako ušli u petodnevni proces treninga.

– Moram reći da sam prilično uzbuđen. Nije lako govoriti pred ovakvim auditorijem, ali drago mi je da sam došao u Hercegovinu usprkos svim obavezama i ranom početku naših priprema, rekao je trener prve momčadi Dinama Zoran Mamić.

– Znamo da Dinamo već godinama dolazi u Hercegovinu. Čast svima drugima, ali ljubav prema Dinamu u Hercegovini je nemjerljiva i zato vam još jednom hvala, dodao je strateg Modrih u obraćanju mladim nogometašima i njihovim roditeljima te istaknuo da je za neke od mladih nogometaša ovo možda samo početak jedne lijepe priče koja ih čeka u skorijoj budućnosti.

– Dinamo već godinama radi kampove po BiH…, i ne samo tu već po cijelom svijetu. Ovo je prvi baš u Hercegovini i drago mi je da sam ovdje, jer svi znamo koliko navijača Dinama ima u Hercegovini. Izuzetno sam sretan i ponosan da sam ovdje vidio više od stotinu djece s njihovim roditeljima i da s nestrpljenjem iščekuju treninge. Vjerujem da ćemo neke od njih uskoro vidjeti i u Zagrebu, isprva u Omladinskoj školi, ali i u skoroj budućnosti i u prvoj momčadi.

Okupljenima se obratio i Salih Salihović, glavni koordinator za kampove Dinama u BiH…

– Sama činjenica da je Zoran Mamić ovdje pokazuje koliko su Dinamu važni kampovi u BiH i prvi kamp u Hercegovini, rekao je Salihović.

– Kamp u Čitluku veliki je događaj za cijelu regiju. Rad s timom izvrsnih trenera bit će jako koristan za daljnji napredak mladih nogometaša, dodao je Romeo Šapina, jedan od organizatora kampa i trener HNK Brotnjo.

Uz sve već rečeno, važno je istaći i to da kamp “Dinamo u Hercegovini” uz selektivne procese nudi i proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije. Tako će najbolje ocijenjeni igrači biti pozvani na provjere u Nogometnu školu GNK Dinamo Zagreb, a svi selektirani igrači bit će uključeni u klupsku bazu podataka kako bi se kontinuirano pratio njihov razvoj kao igrača i sportaša.

DL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.