Kandidati za policajce i inspektore najavljuju tužbe i tvrde: MUP ŽZH mora poništiti natječaj!?

Zbog sumnji u neregularnost izbora i nezakonitu provedbu natječaja za policajce i inspektore, veliki broj prijavljenih, a potom odbijenih kandidata, je najavilo slanje žalbi i na koncu tužbi protiv MUP-a ŽZH.

Nije poznato u čemu se ogleda neregularnost izbora kandidata, o čemu će također odgovore dati odvjetnici nezadovoljnih.

Cjelokupna situacija je stvorila veliki broj nezadovoljnih osoba sa sumnjom u namještanje rezultata i prijam kandidata, jer ih se od preko stotinu prijavljenih prima samo 30-tak. Javno nisu željeli dati izjave i sve prepuštaju svojim pravnim zstupnicima.

U javnost su dospjele informacije da pravni akti MUP-a nisu usklađeni sa zakonom. Točnije Pravilnik o unutarnjem ustroju MUP-a nije usklađen sa Zakonom o policijskim službenicima, na temelju kojeg je natječaj objavljen početkom srpnja ove godine.

Već otprije je poznato da je stanje prava u MUP-u kaotično. Bivši ministar Zdravko Boras – Brada javno je priznao da Pravilnik o unutarnjem ustroju MUP-a nije zakonit. Nastavio je i dalje s takvim radom. Zašto Pravilnik o unutarnjem ustroju nije sa zakonima usklađen, odgovor bi trebao dati sadašnji ministar Zdravko Boras, piše portal Ljubuski.net.

O stanju u MUP-u je upoznat premijer Zdenko Ćosić. O nezakonitom Pravilniku o unutarnjem ustroju MUP-a je razgovarao i sa ministricom Anitom Markić.

Sasvim je izgledno poništenje natječaja, jer u protivnom sudski procesi donose veliku štetu Vladi ŽZH.

7 komentara

 1. Smrt fasizmu, sloboda narodu

  Like(0)Dislike(0)
 2. Tko će nadoknaditi trošak i vrijeme za one kandidate koji su u redu.
  koji su možda odbili eventualno ponuđene poslove iz drugih firma(čekajući i nadajući se pozivu ..opravdano jer su prošli već neke od testova uspješno)

  koji su skupili svoju dokumentaciju i prošli na testovima regularno 100% gdje su rezultati onakvi kakvi jesu.. bez eventualnih namještanja…

  što s tim?

  Like(1)Dislike(0)
 3. Neki su shvatili olako i slali dokumentaciju površno,bez ovjera i ostalog što se tražilo.Treba navesti u čemu je neregularnost ? onaj ko je odbijen siguro je dobio objašnjenje.

  Like(2)Dislike(0)
 4. Dpbro ko potpisuje ovaj člana pa kaže”Sasvim je izgledno poništenje natječaja”
  Na osnovu čega je zaključak ovo jedino može napisati ako postoji neka sudska presuda.

  Like(2)Dislike(0)
 5. Krasnoje Ćilibačić

  Sto se tice natjecaja, ja sam upoznat s cinjenicom kad policajac stane u lokvu da se cuje gLuP!

  Like(1)Dislike(0)
 6. Ovo pojedini nemogu vidjeti da je novi minstar zaveo malo reda u policiji.Nekim smanjio troškove i ne mogu više bančiti kao što su prije.i vjerojatno imali svoje kandidate za prijem pa im nije prošlo.Žale se oni koji su mislili sigurno proći jer su im neki obećali a sda ih huškaju da dižu tužbe.

  Like(2)Dislike(1)
 7. Merlot je dobro vino!

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.