Kardinal Vinko Puljić: Međugorje je jedna od najvećih ispovjedaonica u Europi!

Mnogi ljudi ondje slave Pomirenje. Molitva, priznanje grijeha i kajanje za grijehe vode do brojnih obraćenja u osobnom življenju vjere’, rekao je u razgovoru za Poljsku informativnu katoličku agenciju (KAI) kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, predsjednik BK BiH i bivši član Međunarodne komisije za Međugorje.

Kardinal Puljić podsjetio je kako privatne objave nisu bitan element vjere. ‘Bit vjere je uskrsli Isus Krist, a njegova Majka uvijek vodi k Njemu. To je središte, a privatne objave mogu biti samo pomoć vjernicima na tom putu.’ Što se, pak, Međugorja tiče, mora se priznati da ondje dolazi veliki broj vjernika i zbog toga je ovo mjesto na određeni način i velika ispovjedaonica Europe, prenosi Hrvatski katolički radio.

Vrhbosanski nadbiskup izražava zadovoljstvo što postoji ovoliko zanimanje za molitvu i sakrament Ispovijedi u Međugorju, te smatra da to može pomoći novoj evangelizaciji i jačanju vjere. Bosni i Hercegovini potrebno je vratiti nadu i vjeru zahvaljujući kojima je ovdašnji narod preživio tolika stoljeća, pa će i sadašnje teškoće.

Kardinal Puljić žarko želi vratiti vjeru i volju za životom, otvorenost rađanju, čuvanje bračne vjernosti i obiteljskih odnosa. I zbog toga sve vjernike potiče na molitvu.

Što se, pak, tiče dolaska posebnog papinog izaslanika za Međugorje, kardinal Puljić je izrazio spremnost svih – i biskupa i franjevaca – biti na raspolaganju mons. Henriku Hoseru kako bi mu pomogli u ostvarenju zadaće koju mu je povjerio Sveti Otac.

Brotnjo.info

4 komentara

 1. Ovo je ton kakav pristaje jednom biskupu a ne što koristi biskup Perić.

  Like(1)Dislike(1)
 2. Medjugorije je bajka i praonica para za vas biznismene lopine u haljama!!

  Like(0)Dislike(1)
 3. Ma vdi se razlika biskupa i kardinala dvi stepenice.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Svaka cast Puljicu,i prosvjetli pamet pericu.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.