Karta nove rute: Izbjeglice će tražiti spas preko BiH

Bosna i Hercegovina na karti je nove izbjegličke rute, objavila je njemačka N-TV. Prema tvrdnjama Njemačke televizije, izbjeglice će iz Grčke, preko Albanije, Crne Gore kroz Bosnu i Hercegovinu putovati do Hrvatske.

Inače, Hrvatska je najavila mogućnost slanja vojske na granice s BiH ukoliko se obistine ove tvrdnje, koje je ranije iznio i njemački veleposlanik u BiH Christian Hellbach.

Prema podacima iz Ministarstva obrane BiH, naša zemlja može primiti samo 2.000 izbjeglica, a za smještaj izbjeglica planirani objekti u vojarnama u Bugojnu, Semizovcu, Sarajevu, Banja Luci i Kalinoviku.

Riječ je o vojarnama koje se već godinama ne koriste, a procjena je kako bi se uz minimalnu prilagodbu postojećih zgrada u njih moglo smjestiti oko tisuću i tristo izbjeglica. Njih još 500 do 700 privremeno bi utočište moglo dobiti pod šatorima.

Inače, više od 102.000 izbjeglica stiglo je na grčke otoke s turske obale od siječnja, objavila je Međunarodna organizacija za migracije

6 komentara

 1. Oće li i izbjeglice počet sadit smilje?

  Like(2)Dislike(0)
 2. Treba im pružiti dom i dati nešto da rade. Ali na sjevernom polu.

  Like(5)Dislike(0)
 3. Kad objektivno pogledamo onda normalnu čovjeku ništa nije jasno. Nema toga kome neće proraditi emocije kad ugleda sitnu djecu, ali opet kad vidiš da ih je 70% muškaraca u najboljim godinama i kao da su iz teretane izišli moraš se zamisliti. Kako to da bježe od rata, a opet neće nigdje gdje im ne prijeti nikakva opasnost, nego samo u one zemlje gdje mogu dangubit i dobivati obilnu novčanu pomoć??? Kako ne bježe u islamske zemlje, nego ih evo k nama??? Ma ovo ti je veliko sranje koje je skontano u protukršćanskoj kuhinji. Orban je zakon, a bojim se da ne zavolim i Putina. Sve bi ja to na izrajelske brodove i vija Amerika i Engleska. Kad su usrali neka sad ližu.

  Like(3)Dislike(0)
 4. rajko dinamitaš

  Sve one sto mogu kopat vratit odakle su dosli pa nek doli kopaju ja cu im ukrast krampu od susjeda on ima dvi

  Like(3)Dislike(0)
 5. To vam sad objavljujete kuda da idu?

  Like(1)Dislike(0)
 6. Nečuveno. To ih sad Njemačka preusmjerava? Još nam i to treba. Zašto Njemačka ne pošalje Lufthansu po njih pa nek ih imaju. Mi nemamo ni za sebe.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.