Mijenjajte sandučiće, odobrene kazne!

Prva redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na kojoj bi poslanici po hitnom postupku trebali razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o poštanskom prometu FBiH, počela je jutros.

Predloženom izmjenom određeno je da će kaznom od 100 do 1.000 KM biti kažnjena fizička, a od 500 do 1.000 KM pravna osoba ako ne postavi ili ne održava poštanski sandučić na način propisan Zakonom.

Izmjena se treba donijeti radi usaglašavanja s odredbama protekle godine donesenog Zakona o prekršajima FBiH.

Kolegij Predstavničkog doma usaglasio je da u prijedlogu dnevnog reda, dogovorenom ranije, bude i strategija srednjoročnog razvoja poljoprivrede u FBiH za period 2015 – 2019 godina.

Ova sjednica bit će, kako je rekao predsjedavajući Edin Mušić, i prilika novoimenovanim poslanicima da kao i kolege iz prethodnih saziva postavljaju pitanja Vladi FBiH i drugim odgovarajućim institucijama o pojedinim stvarima ili pojavama u društvu o kojima žele znati više ili riješiti vlastite nedoumice.

Izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg federalnog budžeta FBiH, kao i informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu FBiH na dan 31.12.2013. godine, također su najavljene teme među brojnim ostalim točkama dnevnog reda.

3 komentara

  1. samo drpat od sirotinje.

    Like(1)Dislike(1)
  2. Mislim da bi svatko trebao imati sandučić. Ja prva ga nemam i sve mislim moram nabavit pa nikako..al sad kad se mora, morat ću ga kupit

    Like(0)Dislike(0)
  3. al naslov je glup, čuj mijenjajte sandučić…nabavite sandučić treba stavit jer kod nas ga većina ni nema

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.