Kinez u Sarajevu želi otvoriti fast food s psećim mesom

U Sarajevu bi jedan Kinez početkom iduće godine želio otvoriti fast food u kojem bi prodavao pseće meso. Njegova najava izazvala je šok u susjednoj zemlji, iako je ta zemlja poznata po tome da okrutno usmrćuje pse lutalice.

Možda potaknut upravo tim načinom postupanja, Xiao Chenoa, vlasnik budućeg fast fooda, odlučio se ubaciti u posao. Tamošnjim je medijima rekao da i on mora od nečega živjeti.

Naime, trgovina mješovitom robom na Alipašinom polju, čiji je vlasnik, ne posluje dobro pa je odlučio baviti se prehrambenim biznisom. O njemu doduše ništa ne zna, ali to ga ne brine.

Vjeruje da će meso koje će prodavati uglavnom kupovati turisti, a ne vidi nikakvih problema u činjenici da bi pripremao meso od životinja koje Europljani smatraju kućnim ljubimcima.

”U Kini je sasvim normalno jesti dobro pripremljene pse, što je slučaj i s juhom od morskog psa ili mesom od zmije, a turista uvijek ima dovoljno, oni i kod mene u Kini jedu ovakva jela”. rekao je Xiao za portal sarajevo365.

Medijima nije rekao od koga planira kupovati pseće meso. To prema Zakonu o veterinarstvu neće biti moguće: u BiH se naime zabranjuje konzumacija mesa pasa, mačaka i drugih životinja.

”U Zakonu stoji da se ne smiju konzumirati životinje koje ne služe za ishranu ljudi pa je jasno da se nikakve dozvole neće moći izdati. Prema tome, taj se fast food neće moći otvoriti,” istaknula je Nada Rajković, pomoćnica ministra za veterinarstvo BiH.

(Jutarnji list)

4 komentara

 1. Moze jedan topli od ćuketine

  Like(3)Dislike(0)
 2. Moze jedan becki odrezak od cuketine. Punjene cukece filete. Cukeca dzigerica na kiselo. Cukeca pecenica i prsut. Cufte od mljevene cuketine……..

  Like(1)Dislike(0)
 3. Posto li ce bit ćuketina na žaru…

  Like(0)Dislike(0)
 4. Nek mu ga caca jede

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.