Klapa Bratovština sudjelovala na devetom susretu klapa Pismo moja

Deveti susret klapa Pismo moja, u organizaciji istoimene udruge iz Imotskog, ponovno je kao i prethodnih godina oduševio Imoćane.

Skoro pa puna velika dvorana imotskog kina pjevala je zajedno sa klapama, koje su došle iz Dubrovnika, Solina, Žrnovnice, Prološca, iz Gorice iz susjedne Bosne i Hercegovine.

U prvom dijelu susreta pjevale su klape tradicijske klapske napjeve, a u drugom onom revijalnom zapjevali su uz mandoline i gitare.

Muške klape Sveti Mihovil iz Prološca, ženska klapa Salona iz Solina te muške klape Kaše iz Durovnika, Bratovština svetoga Stjepana iz Gorice-Sovići te klapa Žrnovnica, uistinu su lijepo pjevale, reklo bi se da je ova večer u Imotskom bila i najraspjevanije do sada, kako kvalitetom, tako i oduševljenjem publike.

klape

Na žalost u posljednji trenutak otkazale su svoj nastup ženska klapa Rećine iz Šibenika te muška klapa Čiovo.

Kapa dolje organizatorima, vrijednim imotskim nevjestama iz udruge Pismo moja, generalnom pokrovitelju gradu Imotskom, ali i svima onima koji su pomogli da Imotski već po deveti put postane polazna stanica krajem travnja, za svu onu silinu predivne dalmatinske pjesme, koja će se i ovoga ljeta čuti diljem Lijepe naše, ponajviše na naše Jadranu.

slobodnadalmacija.hr

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.