Knezović sam razotkrio svoj sociološki eksperiment

Navodna najava “Anonimusa” da će već oprobanim internet akcijama krenuti u borbu za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini izazvala je veliko zanimanje na YouTubeu, a brzo je prenesena i u mnogim ovdašnjim medijima, piše Večernji list BiH.

Poruka za BiH

– Pozdravljamo vas građani Bosne i Hercegovine. Mi smo “Anonimusi” koji će se boriti za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini u našoj operaciji naziva “proces1815”. Nakon naših uspješnih akcija protiv vlade Tunisa i raznih intervencija na Bliskom istoku, odlučili smo riješiti još jedan problem diskriminiranja cijele nacije – poručili su autori videa predstavljajući se kao “Anonimusi”.

anonimusi.jpg

Ističu kako su u proteklih 17 mjeseci prikupljali kompromitirajuće podatke, vezane uz majorizaciju nad Hrvatima u Federaciji BiH.

– Tijekom našeg sastanka u New Delhiju shvatili smo kako je broj Hrvata prepolovljen u proteklih 25 godina. Politički lideri Bosne i Hercegovine uskoro će primiti naše zahtjeve, a krajnji rok za odgovor bit će 72 sata – navodi se u videoporuci. Dodaju da će, ako ne osiguraju komunikacijski kanal s njima, biti suočeni s ogromnim “curenjem” povjerljivih informacija, uključujući i podatke njihovih bankovnih transakcija. Upozoravaju kako će se boriti i da ih je nemoguće zaustaviti, te da će poraziti sve neprijatelje demokracije i ljudskih prava.

– Stanite uz nas i mi ćemo vas zaštititi. Mi smo “Anonimusi”, ne opraštamo, ne zaboravljamo. Bosanskohercegovačka vlado, trebali ste nas očekivati – zaključili su u svom upozorenju navodni “Anonimusi”. Međutim, ubrzo se ispostavilo kako iza ovog videouratka i “operacije” zapravo stoji student Marijan Knezović, nevladin aktivist koji surađuje s nekoliko portala u BiH. Sam se prijavio SIPA-i i na društvenim mrežama priznao kako je on autor lažne poruke “Anonimusa” o borbi za prava bh. Hrvata.

Zahvala medijima

Na Facebook profilu se zahvalio svim medijima koji su prenijeli njegovu poruku koju naziva “skromnim sociološkim eksperimentom”, čime su, kako ističe, uvelike pomogli afirmiranju hrvatskog pitanja u BiH. – Cilj nekada ne bira sredstvo, a ono je često upravo satira i šala. Vladi BiH poručujem kako ipak ne trebaju brinuti za svoje bankovne transakcije. Za većinu njih narod ionako zna kako nisu najskromnije pa to ne bi ni bila neka novost, poručio je preko Facebooka Knezović. U svakom slučaju, iako se lažno predstavio, Knezović je uspio u nakani skrenuti pozornost na svoju objavu, a možda i na problem neravnopravnosti Hrvata u BiH.

2 komentara

  1. Nije mi jasno u prici citavoj za ovo stoje napisano prijavijase sipi koja glupost otisase prijavit cuvarima fundamentalni islamista i drzavne mafije ma nisi normalan

    Like(0)Dislike(0)
  2. Vecernji pise gluposti decko se nije prijavio sipi kao sto se vidi po njegovom statusu koji ima na faceboku nego je samo rekao da je to on. Toliko o novinarstvu i njihovom izmisljanju da dignu citanost

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.