Kod Gruda otkriven zasad od 298 kg indijske konoplje

0

Mješovita patrola Postrojbe granične policije Gorica, u suradnji sa službenicima Policijske postaje Imotski Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, otkrila je četiri zasada indijske konoplje ukupne težine 298 kilograma. Zasadi marihuane otkriveni su 29., 30. i 31.8.2016. godine u graničnom pojasu na području općine Grude.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke. U tijeku su daljnji radovi na ovom slučaju i aktivnosti lišenja slobode identificiranog počinitelja ovog kaznenog djela.

“U prvih šest mjeseci 2016. godine Granična policija BiH bilježi više od 100% bolje rezultate rada u sprječavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u odnosu na isto razdoblje 2015. U prvih šest mjeseci 2016. je otkriveno 25 kaznenih djela u vezi s opojnim drogama.

Nadležnim tužiteljstvima podnijeta su 24 službena izvješća protiv 25 osoba za počinjena kaznena djela. U prvom polugodištu 2016. najveća zapljena opojne droge marihuane jesu 52 kilograma”, izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić, dodavši da će aktivnosti sprječavanja nezakonitog prometa droga i drugih oblika prekograničnog kriminala biti prioritet i u narednom periodu.

Uz navedeno, krajem srpnja 2016. godine službenici Postrojbe granične policije Trebinje spriječili su krijumčarenje 13 kilograma marihuane. Drogu su otkrili prilikom graničnih provjera Mercedesa kojim je upravljao državljanin Crne Gore prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk.

U kolovozu 2016. registrirano je 16 slučajeva oduzimanja opojne droge u većim i manjim količinama. Otkriven je zasad 13 stabljika marihuane u graničnom pojasu na području Brčkog. Također, službenici Postrojbe granične policije Velika Kladuša otkrili su zasad 61 stabljike marihuane težine 61,20 kilograma.

U operativnoj akciji Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina GPBiH 29.8.2106. zaplijenjeno je 6,3 kilograma marihuane spremne za prodaju i 152 stabljike težine 193 kilograma, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.