Kod Ljubušaka pronađen laboratorij za uzgoj indijske konoplje

Postupajući u okviru akcije kodnog imena “List” policijski službenici PU Ljubuški došli su do operativnih saznanja da J. M. (24) iz Ljubuškog, u staroj obiteljskoj kući u mjestu Orahovlje, uzgaja indijsku konoplju, o čemu smo izvijestili Županijsko tužiteljstvo.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom, policijski službenici PU Ljubuški u nedjelju su izvršili pretragu stare obiteljske kuće u Orahovlju, koju koristi J. M. (24) te su prilikom pretrage, u jednoj prostoriji, pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj indijske konoplje u zatvorenim prostorima.

Također, pronašli su i 4 stabljike, visine do 99 cm, koje su zasađene u PVC posudama a koje izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Uz izdanu potvrdu pronađene stabljike i aparatura za uzgoj indijske konoplje su oduzeti, te ćemo uzorke pronađenih stabljika poslati na vještačenje.

J. M. je lišen slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. M. (24), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.

1 komentar

  1. pa tou ljubuškom podililonarodu sjeme od konoplje umjesto cmilja

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.