Kolinda Grabar-Kitarović nova predsjednica Republike Hrvatske

Kolinda Grabara-Kitarović nova je predsjednica Republike Hrvatske!

Prema trenutačnim rezultatima DIP-a, Kolinda Grabar-Kitarović osvojila 50,40 posto glasova, a još uvijek aktualni predsjednik Ivo Josipović 49,60 posto glasova. Obrađeno je 99,06 posto biračkih mjesta.

Oko 23:00 sata nova predsjednica se obratila javnosti i biračima: ”Drage moje Hrvatice i Hrvati u Bosni i Hercegovini i svijetu, dobro večer u ovoj veličanstvenoj noći u pobjedi koju smo ostvarili za našu voljenu domovinu. Kad sam krenula u ovu bitku, mnogi su mi govorili ”Što ti to treba?”, ali ja se ne predajem, radit ćemo za Hrvatsku! I ne dam nikome da mi kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata. Hrvatska će biti bogata i prosperitetna zemlja, to vam obećavam ovdje večeras. Idemo već večeras raditi za boljitak naše drage hrvatske domovine. Htjela bih zahvaliti prije svega svom HDZ-u, sad ću morati izaći iz stranke, ali moje vrijednosti obitelji, domovini, vjere, zajedništva – to ostaje u meni i tako će Hrvatska ići naprijed, idemo se okupiti, idemo ići zajedno! Idemo dalje zajedno za bolju Hrvatsku! Hvala svim hrvatskim državljanima u Hrvatskoj i drugoj domovini Hrvata – Bosni i Hercegovini! (…) Pozivam vas sve da se ujedinimo, budite svi dio pokreta za jedinstvenu Hrvatsku, dosta je bilo podjela! Svi ste vi moji, dragi moji hrvatski građani, težak nas posao čeka, ujedinimo svoje domoljublje i vjeru, idemo je izvesti iz krize, idemo Hrvatsku odvestu u blagostanje!”

Grabar-Kitarović postat će četvrta predsjednica Republike Hrvatske i druga predsjednica ispred Hrvatske demokratske zajednice. Također, ona će postati prva žena na čelu Hrvatske.

Grabar-Kitarović je obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova od 2005. do 2008. godine, a bila je i veleposlanica Hrvatske u SAD-u od 2008. do 2011. godine. Od 2011. do 2014. godine bila je pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Jabuka.tv

5 komentara

 1. Čestitam, srce, ponos i inat !

  Like(4)Dislike(1)
 2. ma boli me racku

  Like(2)Dislike(5)
 3. Za Hrvatsku,za Herceg~Bosnu.
  Jednoga dana,jednoga dana.
  Glavna je stvar da smo izbacili blidoga a za ostale ce mo lakse.
  Doci ce kraj ako Bog dadne I crvenim azdajama.
  Grude ocistiti od nevjernika,komunista.
  Amen.

  Like(3)Dislike(3)
 4. Ma super nam je koje smo mi OVCE.
  od g. Blijedog za ovi godina dobili smo golu K*itu,
  a od ove gospoje KG-K dobit ćemo golu G*uzicu,
  ai bolje ovo drugo bar je gospođa zgođušna.

  Ala će MARKO-DA-KARA kad dođe na vlast za koju godinu.

  Sve je to preljevanje iz šupljeg u prazno.
  Mislimo da smo nešta učinili. Ma dajte osvjestite se.
  Sve će biti isto, a možda i gore. Ipak je ona Sanaderova škola.

  Like(0)Dislike(1)
 5. Kokolo ne seri,ti koda neznaš odaklen je ona došla.Imamo sad predsjednicu koja će barem smanjiti probleme Hrvatske i BIH.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.