Komesar Milan Galić: Smjena generacija u policiji najsigurnije županije u FBiH

MUP ŽZH je u rujnu 2016. godine raspisao javni oglas za prijem kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke u kojem je traženo 25 kandidata za čin policajac i 5 kandidata za čin mlađi inspektor. Na navedeni oglas prijavilo se više od stotinu osoba s područja Zapadnohercegovačke županije.

Nakon objavljenog popisa kandidata,komesar policije ŽZH Milan Galić ističe da popis imena nije nužno konačan.

“Kad je o kandidatima riječ, ovaj popis nije konačan, odluku smo donijeli u ponedjeljak nakon obavljanja intervjua sa svim kandidatima pojedinačno. Uz imena kandidata postoje i bodovi za sve kandidate pojedinačno i ja vas uvjeravam da povjerenstvo nikada nije radilo ništa naknadno, poput paranja pojedinih papira i tome slično. Prije nego sam preuzeo komesarsku funkciju i sam sam vodio povjerenstvo. U ponedjeljak, kad je intervju obavljen, svi kandidati su dobili pisma na kućnu adresu, uzimamo u obzir da je potrebno par dana da se pisma zaprime.”

“Svi kandidati imaju pravo na žalbeni postupak, ukoliko nisu zadovoljni jer ne zadovoljavaju kriterije.” – ističe Galić. “Rok za žalbu kandidata je osam dana, i nakon što žalbeni postupak prođe, ja sam u roku mjesec dana dužan dostaviti eventualni novi popis.” – nastavlja Galić.

Na upit o tome zašto se prima novih 25 policajaca i pet mlađih inspektora, Galić navodi: “Mi sad među policijskim kadrovima imamo svojevrsnu smjenu generacija i u našoj županiji, a vjerujem i ostatku države, odnosno FBiH, potrebna su nova kadroviranja i svojevrsno osvježavanje mlađim snagama. Naši kandidati prolaze dobru obuku i ovo što su prošli u Mostar samo je jedan temelj, a u vremenu koje slijedi, proći će još niz obuka. – ističe komesar.

“Kad je u pitanju borba protiv kriminaliteta ili obiteljskog nasilja, pa čak i terorizma, naši kandidati moraju ići u skladu s duhom vremena i moramo slijediti tehnološki napredak. Nećemo i ne možemo dozvoliti bilo kakvo preskakanje obveza kad je riječ o našim kadrovima.” – nastavlja komesar.

Po brojčanim parametrima ŽZH jedna od sigurnijih. “U našoj županiji stopa kriminalnih aktivnosti i prometnih prekršaja je u konstantnom padu, u usporedbi s ostalim županijama u Federaciji. Žao mi je da je interes za ovaj posao bio nešto slabiji u Grudama i Posušju, za razliku od Širokog Brijega i Ljubuškog, kad je naša županija u pitanju.” – zaključuje komesar.

Dnevnik.ba 

3 komentara

  1. NEKA MALO DA JA IZAĐEM!

    Like(1)Dislike(1)
  2. NEKA TE JOŠ BAR 10-tak GODINA A I TO TI JE MALO

    Like(0)Dislike(0)
  3. Tišina tamo!!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.