Komesar MUP-a ŽZH potvrdio propuste u istrazi “slučaja Soldo” (VIDEO) 

Za 17-godišnjega Milu Soldu iz Širokoga Brijega rođendanska proslava pretvorila se u moru u noći s 8. na 9. listopada prošle godine. Pronađen je u lokvi krvi s teškim ozljedama glave na igralištu pokraj vikendice u kojoj su maloljetnici slavili rođendan.

Dva sata iza ponoći u širokobriješkoj hitnoj pomoći poziv su zaprimili da se radi o dečku na kojega je pao okvir nogometnoga gola. Odvezen je na centar urgentne medicine u Mostaru. Milini roditelji kažu kako je spominjao šake, “Ivo” i “Jure”, zbog čega se stvorila sumnja da do ozljeda nije došlo zbog pada gola.

Ozljede su bile višestruke. Na temelju medicinske dokumentacije utvrđen je potres mozga te sedam fraktura kostiju lica i vilice. Što se dogodilo te noći, Mile se ne sjeća, a prvo što pamti je bolnički krevet.

Policija se nije oglasila odmah, što je pobudilo sumnju kako se slučaj zataškava.

To je bio i razlog održavanja prosvjeda na središnjem trgu u Širokom Brijegu kao znak potpore Mili i njegovoj obitelji. Nakon toga osnovan je poseban istražni tim MUP-a Županije Zapadnohercegovačke koji je preuzeo ovaj slučaj.

MUP ŽZH-a u četvrtak je naveo kako je proveden niz vještačenja, ispitano 80 svjedoka te da za sada nema osnova za sumnju da je nad Milom Soldom počinjeno kazneno djelo, ali i da se istraga nastavlja.

Milina majka Ana u razgovoru za Našu TV rekla je da je ogorčena izjavama i postupcima MUP-a ŽZH-a. “Sve radnje koje je obavio novi tim MUP-a trebale su biti obavljene prvoga dana. Nema smisla vještačiti opranu odjeću i uzeti dio tla po kojem su hodale desetine osoba, kao i dio zida. Preostaje mi samo zaključiti da oni ili ne znaju svoj posao ili ga ne žele raditi.”

U međuvremenu, Milu čeka dugotrajno liječenje. Njegova majka rekla nam je da će njegovo ortodontsko liječenje trajati barem godinu i pol dana jer su snimke pokazale da su mu pomjerene i gornja i donja čeljust te da su pomaknuti korijeni zubi.

Komesar MUP-a ŽZH-a Milan Galić, gostujući u Dnevniku Naše TV, rekao je da policija ne štiti nikoga u ovom slučaju te da posao radi profesionalno i nepristrano.

“Jedan od rezultata istrage koji mogu podijeliti s javnošću je da Mile Soldo nije bio pod utjecajem narkotika. U tijeku je analiza popisa odlaznih i dolaznih poziva s telefona sudionika zabave kako bi se utvrdilo gdje su točno bile pojedine osobe”, rekao je Galić, dodavši da vremenski odmak ne bi trebao nimalo utjecati na rezultate istrage.

Unutarnja kontrola u MUP-u utvrdila je da je šest policijskih službenika počinilo lakše povrede službene dužnosti, a trojica teže (nesavjesno, nepravovremeno obavljanje službenoga zadatka). “Na ročištu je utvrđeno da su dva policijska službenika odgovorna za teže povrede službene dužnosti, a jedan za lakše. U tijeku je žalbeni postupak”, potvrdio je Galić.

U komentarima na portalima spominjalo se ime osobe koja uopće nije bila u mjestu u kojem se održavala proslava, utvrđeno je istragom, upozorio je Galić.

Cjelokupne razgovore s Anom Soldo i Milanom Galićem pogledajte u videoprilogu.

(Naša TV)

4 komentara

 1. Ma ovo je jadno da se narod nije ustao sakrilo bi se to naravno da je rjec o zataskavanju tajkuna

  Like(2)Dislike(7)
 2. Ovo viš nisu vijesti ovo je postala papajgajska priča nažalost.

  Like(1)Dislike(6)
 3. Daj mali reci ko te je izbuba da se više ne nagada.Ne glumi nevinašce.

  Like(6)Dislike(0)
 4. Mili Soldu i buduce i prosle zlocine i ovakve spodobe koje drze predavanja na raznim medijima i sve ostalo zlo ,uzgojili ste vi sami u svojim obiteljima ,prijateljima ,crkvi ,skoli,Sto ste mislili kad ste presucivali svaku nevaljalu stvar i svako nedjelo ,sad kad je zlo naraslo svi se digli na zadnje noge kao pravde bi i prava pa eto vase pravde od koje ste okretali glavu i stitili je eto sad ostajete bez posla bez zivota bez djece eto uzivajte i zivili

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.