Komšić: Ponovno ću se kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva

Predsjednik Demokratske fronte izjavio je kako razmišlja da se 2018. ponovo kandidira za člana Predsjedništva BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Ja znam da je Čoviću noćna mora hoću li se ja kandidirati 2018, ponovno na mjesto člana Predsjedništva BiH, kazao je Komšić gostujući u Centralnom Dnevniku Face tv (19.50) -Pa hoćete li?, upitao je voditelj Senad Hadžifejzović, na što je Komšić odgovorio:- Ne znam, nisam mislio, ali sad razmišljam….Ja nisam imao ambicija te vrste, ali kad vidim ovo što se događa ne znam što im to treba… nemušto je obrazložio Komšić svoju ambiciju da po treći put majorizira bh. Hrvate.

Komšić je neizravno priznao da računa da će ga na dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabrati Bošnjaci.

-On zna kakvu god kampanju vodio da meni ne može ništa. Naravno, da mu treba pomagač da izbije i ono bošnjačkih glasova na što sam ja i do sada računao. Siguran sam da je zbog toga uvjerio Radončića da mu se ulaskom u vlast otvaraju vrata da i on uđe u Predsjedništvo ( 2018.) zato što više Izetbegović ne može biti kandidat, kazao je Komšić.

Lider DF izjavio je i kako mu je nuđeno da sa SBB-om i HDZ-zom i Dodikom ruše SDA.

-Ja na to nisam pristao,jer bi to značilo rušenje legitimiteta kojeg ima SDA, a ja u tome nisam želio sudjelovati, jer poštujem ono što je ovaj narod rekao, izjavio je Komšić, potvrdivši tako da poštuje izbornu voju Bšnjaka, ali ne i Hrvata.

Komšić je kazao i da će DF i dalje biti brana protiv izmjene izbornog zakona kojom bi se u Federaciji formirale dvije izborne jedinice, čime bi se Hrvatima zajamčilo da mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH.

2 komentara

  1. Samo da prođe ova demokratija, pa da opet živimo ko ljudi.

    Like(2)Dislike(0)
  2. Komšiću demokracija visi na zidu, komunist ili fašist kakva je razlika. Zločinci i jedni i drugi.

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.