Konzum u BiH poslovao sa gubitkom od 5,9 milijuna eura

Hrvatska kompanija “Konzum” u prvih pet mjeseci ove godine poslovala je sa gubitkom od 62 milijuna kuna (8,4 milijuna eura), podaci su iz izvještaja izvanredne uprave koncerna “Agrokor”, na čijem je čelu povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak.

U istom razdoblju”Konzum BiH” poslovao je sa gubitkom od 44 milijuna kuna (5,9 milijuna eura), “Tisak” sa 33 milijuna kuna (4,4 milijuna eura), “Velpro Centar” sa 50 milijuna kuna (6,7 milijuna eura), a “Velpro BiH” sa 11 milijuna kuna (1,4 milijuna eura).

U izvještaju, koje je objavljen na stranicama hrvatskog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i trgovine navodi se da je “Konzum” u prvih pet mjeseci ove godine ostvario prihod od 3,43 milijarde kuna (oko 463 milijuna eura), “Konzum BiH” 943 milijuna kuna (127,2 milijuna eura), te “Tisak” 805 milijuna kuna (108,6 milijuna eura), prenijeli su hrvatski mediji.

Hrvatski koncern “Agrokor” objavio je početkom svibnja da razina zaduženosti na dan 31. ožujak, bez “Mercatora” i sa njim povezanim društvima, iznosi 40,4 milijarde kuna (5,44 milijarde eura).

Dug “Agrokora” prema dobavljačima u BiH iznosi 112 milijuna KM, a ne zna se kada bi na tržište BiH kao “spasilac” mogao ponovo doći “Mercator”.

Vlada Hrvatske imenovala je početkom travnja Antu Ramljaka za izvanrednog povjerenika za “Agrokor”, u skladu sa odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sustavnog značaja za Hrvatsku.

3 komentara

  1. Mislim da nisu radnici napravili gubitak

    Like(0)Dislike(1)
  2. Real Madrid u gubitku 100 milijona pa opet nikom nista.

    Like(0)Dislike(1)
  3. Agrokomerc, samo tko je ovdje FIKRET ABDIĆ I HAMDIJA POZDERAC, a čini mi se da ih u Hrvatskoj ima više POŽDERACA. Jadna je to zemlja i bez perspektive u kojoj kradu na milijarde a nitko ne odgovara ni za što a sve hrvati katolici. Sva Jugoslavenska sranja je poravnao zadnji rat a kako misle ovo u agrokoru poravnat jedino rasprodajom HEP-a,Jadrana,izvore pitke vode itd.Tuga za današnju omladinu koja bi trebala ostat živjeti u Hrvatskoj ali kako ih privoljeti da ostanu kad sve ovo vide. Sve više dokaza je da se trebala provesti lustracija jer na ključnim mjestima su ostali komunističko udbaški kadrovi koji nisu željeli Hrvatsku samo su se za vrijeme rata bili malo pritajili i oni kao takvi nemaju milosti prema svemu što je hrvatsko,samo pljačkaju.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.