Koodinacija Udruga iz Domovinskog rata: Federacija BiH se pretvara u bošnjački nacionalni entitet

Polazeći od činjenice kako se u FBiH institucionalno provodi majorizacija nad Hrvatima koja u potpunosti želi uspostaviti politički sistem bez ustavnopravne zaštite hrvatskog naroda u BiH kao konstitutivnog i suverenog naroda, želimo jasno i glasno poručiti predstavnicima bošnjačke političke elite kako nećemo pristati i mirno gledati kako se Federacija BiH pretvara u bošnjački nacionalni entitet.

Rezolucija Federalnog Parlamenta bez hrvatskih zastupnika o osudi incijative za federalizacijom države i kampanja gospodina Jasmina Imamovića gradonačelnika Tuzle za ukidanje županija nisu u funkciji izgradnje političkog sustava u FBiH, gdje bi konstitutivni narodi bili ravnopravni i imali institucionalnu zaštitu svojih kolektivnih prava koje su zagarantirane Međunarodnim ugovorima ali i povijesnim, kulturnim i etničkim pravom hrvatskog naroda na BiH.

To nije pojava koja se događa u zadnje vrijeme, nego je stalna tendencija na svim nivoima od općina pa naviše koje proturaju bošnjačke stranke koje se žele prodati kao multietničke (SDP) ali i sve druge bošnjačke stranke ako je u pitanju bilo kakva incijativa na štetu hrvatskog naroda.

Tko Vam daje pravo da ne poštujete odluke Ustavnog suda, niti rezolucije Vijeća Europe o federalizaciji BiH, je li to hoćete javno pokazati kako u FBiH možete raditi što Vas je volja i kako možete nezakonito provoditi bošnjačku politiku, je li to jasno pokazujete kako vam ništa ne znači put ka Europi i prisiljavate nas o donošenju bitnih odluka koje će se ticati samo hrvatskog naroda u BiH.

Nama je jasno kako se iza prosperiteta i ekonomskog napretka kriju sasvim druge namjere, stoga Vam želimo poručiti kako BiH i FBiH postoje 25 godina od referenduma na kojem ju je potvrdio i hrvatski narod i nemojte nam prodavati tezu o domaćinima i došljacima u BiH.

Ova država može napredovati pod samo jednim uvjetom a to je da su zadovoljni njeni konstitutivni narodi, Hrvati, Srbi, Bošnjaci ali i ostali građani.

Napredak ove države želimo više od Vas jer smo mi Hrvati već građani Europske unije koja danas predstavlja ideal zaštite kolektivnih i pojedinačnih prava naroda što je preduvjet za svekoliki ekonomski i kulturni prosperitet.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Prim.Prof.dr.sc. Miljenko Lugonja

13 komentara

 1. Kakvih UDRUGA.
  To su većinom interesne skupine.

  Napravite jednu krovnu udrugu Hrvatske komponente i počnite poišten odnos prema ljudima koji su bili u ratu. Jedino na taj način možete nešta spasiti. Zašto ima toliko udruga, koji im je smisao i ko ih financira. Gospodo vi ste problem jer ste iscjepkani na interesne skupine, a većina vas je sastavljena od većinom lažne boračke populacije.
  Sad ste se sjetili da ćete domalo ostati bez prihoda i sad bi Vas trebali braniti oni istinski domoljubi, koji su i rat iznijeli na leđima, a većina ih nema ama baš nikakvu skrb.
  Izvolite gospodo – BORITE SE. Ima vas na tisuće na skrbi, a kad je trebalo u borbi teško je bilo kupiti jedni satniju.

  Meni više nije do borbe, jer sve je ovo bez ikakvog smisla…

  Like(4)Dislike(2)
 2. Tehnicki gledano, rezolucija Vijeća Europe ne obvezuje nikoga ni na što, a Ustavni sud se nikad nije bavio federalizacijom. Pa mi je nejasno o cemu se ovdje prica. Valjda prim.prof.dr.sc. treba malo promocije, može bit je negdje usfalilo novaca. Opet šuplja…

  Like(0)Dislike(3)
 3. Evo stizu pare iz Hrvatske samo zapele na granici…

  Like(0)Dislike(3)
 4. Bravo za Piki
  Potpisujem
  Odavno bolji i točniji komentar nisam pročitao.
  Hvala ti.
  Spreman za postrojavanje,da se suborci vide!

  Like(2)Dislike(1)
 5. Najnovija vijest za hvo.Najniza skupina teskih ali ranjenih invalida iznad 50%imat ce prava kao i HV.limit do 5000 invalida koji ce spadati direktno pod ptoracun RH.Ostali stroga revizija u BIH.zakon ide u proceduru krajem mjeseca..Na sbahu stuoa vjetojatno u rujnu ove gidine

  Like(0)Dislike(2)
 6. Boli me ona stvar za udruge i federaciju neznam koji su gori

  Like(0)Dislike(0)
 7. Ma samo je, problem,di ga nema jer ti sto primaju platu i rade spisak boraca i invalida primaju plate a,, nemaju,,spisak pravih boraca gledaj cuda.A potom pogledajte one koje znate sto su radili prije za bivsu druavu dobili sve sto se moglo,eto da vjerujemo da to kao slucajno.Po tome sve je jasno ko dan.Tu i je problem postrojit i sve se odma vidi i ko je inace protiv postrojavanja sta se ceka.Po tome bi bilo para viska,zapalo bi i sirotinje sta god.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Da,odličan komentar piki. I ja potpisujem. U Zhz nema bosnjaka pa imamo skoro pa kaos u drustvu. Pojedinci se dočepali vlasti a nisu dorasli za to. NESPOSOBNI I KORUMPIRANI.

  Like(0)Dislike(0)
 9. Sta ce nam zupanije?? Da placamo kojekakve ministre,njihove aute,vozace? Sve mi to placamo,zato ukinit zupanije i neka u opcinu idu pare,najlakse osnovat udrugu i ponekad se javit i uredno primat placu,ima li ijedna udruga koja pocinje se NEPROFITNA udruga …? Kazu: pas ne laje radi seka nego radi sebe….

  Like(0)Dislike(0)
 10. I zasto ovo pismo ta koordinacija upućuje javnosti.? Pa uputite pismo vodstvu Hdz Bih,oni predstavljaju Hrvate na svim razinama vlasti pa nek rjesavaju probleme!

  Like(0)Dislike(0)
 11. E moj prim.prof.dr.sc. Lugonja!

  Kad vi sa tolikim titulama i obrazovanjem pričate koje kakve gluposti a vrlo dobro razumjete i svjesni ste stanja i političke situacije u BiH,statusa Hrvata i tko je za to glavni krivac.

  Cijeli Hrvatski puk kao i vi zna u kakvoj se poziciji nalaze Hrvati u BiH i tko ih je do te pozicije doveo..

  Dragi moj gdine Lugonja neznam dali ste nečiji navijač ili član neke od partija i njoj prostran a nije ni bitno to jer već i ptice na grani znaju a vi se pravite da neznate ništa i krivnju kao i svaki političar prebacivate na nekog drugog.

  Očito ste u vladajućoj partiji pa tako tako pristrano nastupate i iznosite takve nesuvisle izjave al to je opet vaša stvar.

  Kao što i sami zmate da su naj manje krivi muslimani i srbi koji se bore za svoje interese kao što bi to trebali raditi Hrvati tj Hr.političari al na žalost uopće ne rade.

  Naj veći krivci su Hrvatski političari kao i svi oni Hrvati koji za takve glasaju i podržavaju ih već godinama a svjesni su da ih kao i cijeli Hrvatski narod u BiH ti isti vode u propast. Točnije UDBA,izdajnici Hrvatskog naroda,kao i njihovi sljedbenici i poslušnici.
  Dok postoji u Hrvata tako jaka UDBA, Hrvatskom narodu bit će takva crna sudba..

  U BiH su stvorena dva entiteta , dvije republike ili dvije države za dva naroda
  RS-republika srpska
  i tzv.FBiH-muslimanska republika ili država.
  A šta je sa Hrvatima,koji je njihov entitet,republika ili država?
  Očito su na Hrvate zaboravili ili imaju svoju državu Hrvatsku ili Njemačku gdje masovno odlaze i iseljavaju se iz očito već davno podjeljene srpske i muslimanske BiH u kojoj se Hrvati uopće ništa i ne pitaju.

  Šta imaju Hrvati u toj i takvoj BiH-ništa.
  Gdje im je njihov emtitet, republika ili država-ne postoji.
  Gdje im je tu mjesto-nigdje i Kakav im je status-nikakav.

  To su ti Hrvatski političari koji vladaju već godinama,kojih nebrigaju nacionalni interesi nego samo svoji osobni i privatni,da pokradu i opljačkaju još što se da opljačkati, dobro se obogatiti i za njih nema niti će biti problema i mogu živjeti gdje hoće.
  To je prava slika i pravo stanje u BiH kao i status Hrvata u toj tzv.državi.

  ŽALOSNO AL ISTINITO!

  Like(1)Dislike(0)
 12. Tako je se ponašala Jugoslavije pajojse razbili glavu.

  Like(0)Dislike(0)
 13. Dragance samo lipo prica i izgleda jebem vise i Federaciju i drzavu dostamije visemanipuliranja . Izbrisan sam sa svega i dobro se osjecam

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.