Kraj Pipija: Dalmacijavino prestaje s radom, otkazi za gotovo 300 radnika

Dalmacijavino u stečaju prestaje s radom krajem mjeseca studenog, a otkaze dobiva gotovo 300 radnika. Trgovine će raditi nešto duže, dok se ne rasprodaju zalihe Pipija i ostale robe. Sve će se dogovoriti sa novim vlasnikom Marinkom Zadrom, koji do 16. studenog ima zadnji rok za uplatu 70 milijuna kuna, za koliko je Dalmacijavino kupljeno u veljači ove godine.

Perica Mitrović, stečajni upravitelj Dalmacijavina, potvrdio nam je informacije o gašenju pogona i otkazima za radnike.

– Ja sam u obavezi to učiniti s obzirom da tvrtku u stečaju preuzima novi vlasnik. Prema mojim informacijama, novac će se uplatiti do roka i tu ne bi trebalo biti problema – kazao nam je Mitrović.

Pitanje je što će s pogonom, radnicima i Pipijem napraviti novi vlasnik Marinko Zadro. Zaliha ima još za šest mjeseci, nakon toga popularnog napitka možda ćemo se jedino sjećati po reklami snimljenoj na Bačvicama.

Posljednji je ovo čin drame Dalmacijavina, koje je kao državno vlasništvo završilo u stečaju sa milijardom kuna duga. Isprva se prodavalo za 270 milijuna kuna, no kako nije bilo zainteresiranih, cijena je smanjivana dvije godine, sve dok se nije pojavio Zadro zainteresiran za ponudu za 70 milijuna kuna. Premda je Dalmacijavino prodano u veljači, novac još nije uplaćen. Par mjeseci trajala je i zbrka sa žalbom Državnog odvjetništva, koje je naknadno otkrilo kako su neke prodane nekretnine u vlasništvu države. Žalba je povučena kako bi se omogućilo preuzimanje firme.

dalmacijanews.hr

3 komentara

 1. A i neka je . Ionako je šrot piće. Zašećerena voda

  Like(1)Dislike(4)
 2. A šta ti je COCA COLA gospodine nn.
  Mislim da je PIPI bolji proizvod od COCA COLE iliti FANTE, ali pošto je naš ”TO NIŠTA NE VALJA”.
  Najbolje je bjelosvijetsko smeće. Pošto tržite preuzima TODORIĆ sa svojim gaziranim pićima, a PIPI je izgubio snagu
  na tržišto – logično veliki jede maloga.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.