Kreativne Ljubušanke: LOLA.tees je mala tvornica snova

Helena Bilić i Jelena Džolić stoje iza jedinstvenih majice s natpisima prepoznatljivih pod imenom LOLA.tees. Kreativne djevojke iz Ljubuškog za portal Jabuka.tv su otkrile na koji način izrađuju majice, kako biraju modele za majice te na koji način možete doći do njihovih jedinstvenih kreativnih uradaka.

U nastavku vam donosimo razgovor s Jelenom Džolić:

Kako ste i kada došli na ideju da krenete s proizvodnjom LOLA.tees? Tko se krije iza brenda, otkrijte nam prvo malo o Vama?

”Već postajemo pomalo dosadne s odgovorom na Vaše prvo pitanje, ali ideja je došla jednostavno, iz potrebe za personaliziranom majicom, majicom koja će odgovarati svima, bez obzira na dob i veličinu i koja će na sebi nositi određenu poruku. Na taj način nastao je model majice jednostavno nazvan Lola, naš prvi model koji za nas ima i jaku sentimentalnu vrijednost, jer, doista je neočekivano izazvao reakcije i narudžbe su samo krenule stizati.

lola-tess-02

Još uvijek ne poimamo do kraja etiketiranje Lola kao brenda, ali neizmjerno smo ponosne i sretne radi interesa za naše proizvode, radi inspiracije koju svakodnevno dobivamo kroz naš rad i moramo priznati, laskavo je izići na ulicu i vidjeti na prolaznicima neki od modela koji smo osmislile. Iza kolekcija stojimo nas dvije, ali naravno nismo same. Tu su i članovi naše uže i šire obitelji, kao i prijatelji koji su izravno ili neizravno uključeni u posao i s radošću cijeli proces nazivamo ”našom malom tvornicom snova”.

Naravno, sada je tu već i nekolicina naših poslovnih partnera koji u svojim dućanima predstavljaju i prodaju naše komade, tako da Lole više nisu isključivo online trgovina iako je to osnova našeg poslovanja, nego se trudimo kupcima približiti i izravno”.

Kakve su reakcije na Vaše radove, koji komadi su najprodavaniji, koji komad Vam je omiljen? Vaš moto?

lola-tess-03”Naš moto je najbliži onomu ”work hard. have fun. no drama”. Trudimo se pozitivno pristupati poslu, bez obzira koliko to napora zahtjevalo i smatramo da je to osnova uspjeha. Nakon radnog dana zaspati zdravo umoran, sa saznanjem da si napravio ili stvorio nešto konstruktivno kroz taj dan, ali i znati da je tvoja učinkovitost i posvećenost nekoga usrećila i ostvarila ono što je određena osoba zamislila.

Mislim da ne možemo baš izdvojiti komad kojemu bi dale etiketu najdražeg, ako bismo baš morale to bi bio prvi model Lola-one size obzirom da je obilježio početak našeg poslovanja. U posljednje vrijeme osobito su nam dragi kompleti majica koje radimo za mame i bebe, tate i djecu ili čak za cijelu obitelj sa natpisima koji nose jaku poruku i na određen način možemo tako reći, njeguju čitavu osnovu našeg postojanja.

Od nedavno izrađujemo i muške majice, pa su i dečki tako dobili šansu da se izraze s natpisima po želji. Sada smo plasirali i novu kolekciju haljina, te košulje i dukseve s volanima koji su čitavom našem poslu dale neku novu dimenziju jer smo se malo odmakli od isključive izrade majica s natpisima i otvorile prostor za vlastiti dizajn”.

Što Vam služi kao inspiracija i koje materijale koristite?

lola-tess-04”Možemo se nadovezati na prethodni odgovor i reći da nismo izmislile toplu vodu, te da su trendovi ono što nam dijelom diktira posao, ali svaki novi model majice ili haljine služi kao inspiracija za nešto novo. Nevjerojatno je koliko konstantan rad i kontakt s kupcima donosi inspiraciju. Događa se da nam, kako bi kod nas rekli ”oči iskapaju” pred računalom, ali sve to ipak na kraju rezultira pozitivnim ishodom i novitetima. Svaki dan je nova inspiracija.

Materijali koje koristimo za sada su različite vrste 100 % pamuka. Od najobičnijeg pamuka koji koristimo za izradu T-shirta, do češljanog ili brušenog pamuka, zatim likre, merceriziranog pamuka koji je idealan za izradu lepršavih padajućih haljina, do felpe, debljeg pamuka koji je savršen za nekoliko modela dukserica koje izrađujemo. Također koristimo i keper koja nam odgovara za izradu naših modela Lola suknji, kao i za izradu jastučnica s različitim natpisima. Odabiru materijala posvećujemo maksimalnu pozornost jer nam je kvaliteta proizvoda na prvom mjestu i biramo materijale koji su ugodni i nosivi svakodnevno”.

Kako izgleda jedan Vaš radni dan te kako se opuštate i punite baterije?

”Radni dan je nepredvidiv, a najbitnije da počne kavom. Nedavno smo na naše veliko iznenađenje dobile poticaj Razvojne agencije ŽZH pa smo jako puno vremena provodile na šalterima i u papirologiji. Običan radni dan sastoji se iz kontakta s kupcima, odgovaranje na njihove upite preko e-maila, Faceboka ili Instagrama, s tim da nemali broj kupaca srećemo i u prolazu. Proces naručivanja Lola je narudžba, uplata, grafička priprema, izrada (šivanje u tvornici), tisak, slanje do kupca, a tu je naravno i gotovo svakodnevno fotografiranje izrađenih komada, te prezentiranje preko društvenih mreža.

”Opuštanje ovisi od okolnosti, nekada vas opusti i usreći pozitivna poruka kupca koji je prezadovoljan naručenim komadom, ali da ne bismo u ovoj priči ispali isključivi radoholičari opuštamo se naravno kao i svi, šetnjom, treningom, druženjem s najdražima, uz dobar film, kavicu, a ljeti obavezno poslijepodnevnim kupanjem na Trebižatu – svakako najdraža aktivnost”.

Kakav je Vaš stav prema vladajućim trendovima na našim prostorima?

”Trend je nešto što je zapravo kratkoročno, ”must have” u sezoni kojemu smo svi zapravo nekako skloni, pod svi zapravo mislimo na žene. Nešto o čemu se govori i fotografije koje pune novinske stupce, a s kojih nam vrišti ”to je lijepo i to nosite”. Modni svijet je moguće promatrati s dvije strane, vidjeti ga kao kopiju kopija ili pronaći prostor za izraziti se. Moda je zapravo jedna vrsta umjetnosti, a trend alat za tu umjetnost, ako se tako može reći. Vladajući trend na našim prostorima vidimo u zapravo, svemu. Danas se sve nosi što je zapravo prednost i zanimljivo je što od neobičnih komada možete napraviti jednostavne nosive kombinacije, ali isto tako od običnih komada stvarati neobično. Primjerice spoj maskirnog materijala i ružičastog je nešto što je u našu radionicu donijelo pravo veselje.

lola-tess-05

Odakle su Vaši kupci i na koji način kupci mogu doći do Vaših uradaka?

”Naši kupci nam se javljaju iz cijeloga svijeta zapravo, u posljednje vrijeme dobivamo dosta upita izvana, nedavno smo imali pošiljku za Nizozemsku, a najnovija narudžba je stigla čak iz Australije. Najveći broj kupaca ipak je iz BiH i Hrvatske”.

Kako Vam je prošla protekla godina?
”Protekla godina iz ove perspektive odličan je uvod u novu 2016. godinu, a kao i početak najnovije, protekla je veselo, radno i najvažnije zdravo.

Što nam LOLA.tees pripremaju za 2016. godinu?

”Već smo spomenuli novu kolekciju majica i haljina, a početkom veljače krenuli smo s kampanjom i predstavljanjem istih, gdje svakodnevno izbacujemo jedan od novih modela ili stariji model u novom ruhu, odnosno u pristiglim novim bojama materijala. Pratite nas i nastavite s nama dijeliti snove.

(www.jabuka.tv | Lara Medić)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.