Kreće provjera imate li TV; Federalna televizija traži inkasatore

Radio televizija Federacije BiH, Odjel RTV takse, raspisao je oglas za prijem vanjskih saradnika (inkasanta/kontrolora).

Kako je objavila FTV, potrebno je 70 izvršitelja na području Federacije Bosne i Hercegovine, koji će ”raditi na poslovima naplate RTV pretplate i kontrole posjedovanja RTV prijemnika”.

Kao uvjeti za prijem na ovaj posao navedeni su: Srednja stručna sprema; Odgovornost i savjesnost pri obavljanju poslova; Motiviranost i fleksibilnost te Izražene komunikacijske i pregovaračke sposobnosti.

Inače, javne servise u BiH muči naplata pristojbe i novi model naplate koji bi se s računa telekoma trebao ”prebaciti” na račune za struju.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH iz 2011., televizor ima 98,4 posto stanovništva.

bljesak.info

5 komentara

 1. Gospodo, šta koga zanima šta ja imam, a šta nemam. Mogu imati 100 TV aparata, ali ako ne želim gledati federalnu TV ne želim je ni platiti. Kad čujem da voditelji govore hrvatskim jezikom, nema nikakvih problema. Platit ću čak i više. Dotle zaboravite. Plaćati nešta što je tuđe, niti je razumski niti ima smisla, a tu su i principi (znate koji).

  Mislim da će vam na području Zapadne Hercegovine faliti inkasatora, jer rijetko će se ko usuditi ljudima kucati na vrata i tražiti federalnu RTV pretplatu. To vam je ravno MAZOHIZMU.

  Like(4)Dislike(0)
 2. Kad vidim da piše SARADNJA… 🙂
  U mene je nisu naplatili!
  Nisam federalce pogleda otkad je digitalna naša.
  Nemam uopće te programe instalirane.

  Like(2)Dislike(0)
 3. …nemam uopće ,te vehabijske kanale memoroiranei to ,ako bude,je prisiljavanje-otimačina…
  Gadi mi se jezik i sve ostalo…

  Like(2)Dislike(0)
 4. Mogu džihadisti tražiti i haračlije da im skupljaju mostarinu za prijelaz preko mosta kršćanske raje. Za pješaka – pola dukata, a za konjanika – dukat.

  Kao što sada ovi njihovi nasljednici nazivaju – taksu, tako mogu nazivati i – harać.
  Ili, kako ovi nazivaju – saradnja, tako mogu nazivati – saburisanje.

  Ništa od toga nije hrvatski jezik, a Hrvati neće plaćati pretplatu niti bilo kakvu pristojbu onima koji im zatiru jezik i pismo, a nameću svoje turcizme.

  Like(3)Dislike(0)
 5. Slabo bi naplatili i da dođu HRT inkasatori a kamo li ovi iz FTV. Narod nema novaca i nije navika ovo da plaća .

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.