Lažno prijavio razbojništvo kako bi prisvojio novac od tvrtke u kojoj radi

Policijski službenici PU Široki Brijeg rasvijetlili su kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. KZ-a FBiH, a za izvršenje istoga osumnjičen je D. V. (32) iz Kočerina.

Naime, u četvrtak 23. travnja u 6:50 sati D. V. (32) je prijavio da je nad njim izvršeno razbojništvo u mjestu Podvranić, Grad Široki Brijeg.

Prema navodima iz prijave, dok se s motornim vozilom marke Iveco kretao magistralnom cestom M6.1 u smjeru Posušja put mu je zaprječilo drugo motorno vozilo iz kojega je suvozač, uz prijetnju vatrenim oružjem, od D. V. (32) oduzeo veću svotu novca, vlasništvo tvrtke Stanić – Boresa d.o.o. Posušje u kojoj je D. V. (32) zaposlen.

Operativnim radom istražitelji PU Široki Brijeg su došli do saznanja da razbojništvo uopće nije izvršeno, odnosno, posumnjalo se da je D. V. (32) lažno prijavio razbojništvo s ciljem prisvajanja novca tvrtke u kojoj je zaposlen.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršena je pretraga obiteljske kuće D. V. (32), koja se nalazi u mjestu Kočerin, a prilikom pretrage pronađen je veći dio novca koji potječe iz opisanog kaznenog djela.

Istražitelji PU Široki Brijeg izvršili su kriminalističku obradu nad D. V. (32) u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, a izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje.

PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. V. (32) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. KZ-a FBiH, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.