Ledinac: Program devetnice i proslava sv. Terezije Male

I ove će se godine kroz devetnice sv. Terezije od Djeteta Isusa, zaštitnice župe Ledinac, duhovno pripremiti molitvom, slušanjem Božje riječi, pokorom, kako bi blagdan dočekali u posebnom ozračju: radosti, duševnoj punini i čistoćom vlastitog srca.  Kao i prijašnjih godina, ovi dani su puni milosti za župnu zajednicu i sve druge koji se mole i vole sv. Tereziju.

Ove godine na prvi dan devetnice, 22. rujna, misno slavlje predvodit će msgr. dr. Ratko Perić, biskup. Na blagdan sv. Terezije Male, 1. listopada, svečano misno slavlje koje će predvoditi provincijal dr. fra Miljenko Šteko je u 11 sati.

Večernji molitveni program devetnice počinje u 18 sati s krunicom, a u 18:30 je sv. Misa.

U nastavku pogledajte raspored devetnica i duhovne obnove…

12019261_10200981336332557_1573871981_o

 

 • Dragi župljani i štovatelji sv. Terezije Male!I ove ćemo godine kroz devetnicu sv. Terezije od Djeteta Isusa, zaštitnice naše župe, duhovno pripremiti molitvom, slušanjem Božje riječi, pokorom, kako bismo blagdan dočekali u posebnom ozračju: radosti, duševnoj punini i čistoćom vlastitog srca. Kao i prijašnjih godina, ovi dana su puni milosti, za našu župnu zajednicu i sve druge koji se mole i vole sv. Tereziju.
  Poznato je cijelom katoličkom svijetu da je papa Franjo, ovu godinu proglasio godinom posvećenog života. Kad se govori o posvećenom životu misli se na život u redovničkim zajednicama, život redovnika i redovnica. Da se ne bi krivo shvatilo i pomislili da su na svetost života pozvani ostvariti samo redovnici potrebno je nešto reći o svetosti.

  Svetost nije ničiji privilegij, ili obveza samo za kršćane vjernike u redovničkim zajednicama. Svi ljudi, kršćani, pozvani su na svetost života. „Budite sveti, jer sam ja svet!“ (Lev. 20,26)
  Svetost je dar Božji i naša odluka da taj dar prihvatimo i u svom životu da ga ostvarimo. Svaki od nas vjernika ako se otvorimo djelovanju Duha Svetoga na putu je ostvarenja svetosti.
  Svetost je neprolazna vrednota, jer se radi o nasljedovanju Isusa Krista, koji je vječni Bog. Svaki kršćanin, katolik, vjernik je pozvan da teži prema vječnim vrednotama, svetošću. Upravo ga to čini čovjekom vječnosti. Danas se pitamo: Kako težiti i ostvariti svetost u naše vrijeme?

  Današnji čovjek je opojen znanstvenim dostignućima i sve manje je spreman vjerovati drugima, pa taman taj drugi bio Bog. Vjera i povjerenje postaju drugotne vrednote. Na prvo mjesto stavlja se kategorija razuma. Sve se više cijeni ono što je od čovjeka mjerljivo, a sve drugo čovjek je spreman proglasiti nerealnim, pa i ljubav, svetost, pravdu istinu.

  Kako se tome oduprijeti?

  Crkva pred nas stavlja Božje ugodnike, svece, koji su bili nosioci duhovnih vrijednosti i ostali su nezaboravni jer su ljubili Boga i čovjeka, praštali, mirili se, živjeli za druge, slušali Božji glas i glas Crkve i ostali nepokolebljivi u svojoj vjeri. Mi se danas spominjemo jedne duhovne veličine, Božje ugodnice, sv. Terezije Male, koja nam pokazuje kako ostvariti svetost.

  Sveta Terezija Mala prije svega odlikovala se ljubavlju prema Bogu i bližnjemu. Ako želimo biti vjerni njezini štovatelji, nije dovoljno samo diviti se njezinoj svetosti života nego da je nasljedujemo u svim krepostima kojima je ona sjala na zemaljskom putu svoga života.

  Na putu svetosti pomoći će nam razmišljanja propovijedi biskupa, svećenika redovnika i drugih pastoralnih djelatnika.

  Ove godine na prvi dan devetnice dolazi nam naš biskup Ratko, svećenici, redovnici, osove na poseban način posvećenog života.

  U devetnici molit ćemo za sve, posebno za bolesne, nemoćne, ucviljene, ožalošćene. Molit ćemo svi da Bog blagoslovi naš život, cijelu našu župu, naše obitelji, u vjeri i predanju Bogu.
  Neka se Božja dobrota i milosrđe razlije na Vaša srca i duše po zagovoru sv. Terezije Male, naše moćne zagovornice i zaštitnice.

  don Jozo Ančić, župnik

 

grude-online.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.