Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma

U Sarajevu je danas održan zajednički sastanak ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirka Šarovića, nadležnih državnih i entitetskih institucija, povjerenika Vlade Republike Hrvatske za “Agrokor” Ante Ramljaka, Agrokorovih tvrtki u BiH i predstavnika “Agrokora”.

Kako je istaknuo ministar Šarović, ovo je četvrti put da imaju sastanak s povjerenikom Ramljakom na temu Agrokora i Agrokorovih tvrtki u BiH. Posljednji susret bio je krajem srpnja kada su planirali sastati se polovicom rujna kako bi napravili presjek stanja i vidjeli koliko su napredovali, javlja N1.

“Željeli smo postaviti određena pitanja danas i dobili smo odgovore u detaljima. Utvrdili smo da je stanje danas najbolje od našeg prvog susreta.

Postoje i određene stvari koje nisu najsjajnije, ali postoje vidni napretci koji nam daju uvjerenje da stanje u Agrokoru možemo nazvati stabilnim”, rekao je Šarović.

Istaknuo je kako su u fokusu zanimanja sastanka bili radnici, zatim dobavljači, kao i pitanja dokapitalizacije od strane Leda i Sarajevskog kiseljaka te da su željeli vidjeti gdje će biti Agrokorove tvrtke u narednih nekoliko mjeseci.

“Što se tiče radne snage, svi smo uvjerenja da je vrijeme velikih otpuštanja radnika završeno i da su svi radnici Velproa na jedan od mogućih načina zbrinuti. Jedni su prešli u Konzum, drugi su dobili otpremnine, ali naša očekivanja su da velikih otpuštanja neće biti i da će se fluktacija radne snage svesti i na prirodni odliv i na pojedinačna otpuštanja”, naglasio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Kada je u pitanju Sarajevski kiseljak i Ledo, Šarović je kazao kako su željeli dobiti informaciju hoće li dokapitalizacija staviti u nepovoljan položaj bh. brendove, ali da ovom dokapitaliazijom Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma.

“Dobili smo uvjerenja da neće utjecati na buduće poslovanje ove dvije važne tvrtke”, rekao je ministar Šarović. Istaknuo je i kako su od Mercatora dobili uvjerenja da rebrendiranje i preuzimanje 83 prodajna objekta ide svojim tijekom i da je već 25 objekata preuzeto, a da će se čitav aranžman završiti krajem rujna.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

 1. Z

  Like(0)Dislike(0)
 2. Prelijevanje iz supljeg u prazno

  Like(0)Dislike(1)
 3. Sjaši Kurta da uzjaße Murta. Znaci nije govno nego pseci izmet

  Like(0)Dislike(0)
 4. Ovo je Tudjmanov projekt dvijesta bogati Obitelji. Srecno Hrvati

  Like(0)Dislike(0)
 5. , Ovo vam je Dr. Tudjmana projekt dvijesta bogati Obitelji. Srecno Hrvati

  Like(0)Dislike(0)
 6. Moderni liberalni kapitalizam.Moželi se taj konzum dobiti ikako za jednu kunu,poŝto svi ovi prije nisu ni platili više i ja bi ga kupio i malo glumio Todorica.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.