Legendarni ”Rođo” dobio grafit u Širokom Brijegu

Legendarni Stjepan Spajić ”Rođo”, hrvatski poduzetnik i predsjednik NK Hrvatski dragovoljac, dobio je grafit u Širokom Brijegu.

Grafit se nalazi kod akvadukta u Borku, a uz njegov lik ispisana je antologijska izjava ”Rođo nosi škare”.

Bio je uspješan poduzetnik koji je vodio mesnice ”Rođo”, a ostao je zapamćen i kao predsjednik NK Hrvatski dragovoljac, na čije je čelo došao 1994. i ondje ostao do smrti. Veliku je važnost davao klubu, u čijim je prostorijama proveo mnoge radne i neradne dane, a ondje je i preminuo od zatajenja rada srca 2004. godine u 52. godini života.

Najviše je ostao zapamćen po duhovitim izjavama u kojima je često kritizirao svoje igrače i osobe iz javnog života, osobito iz sporta i politike.

Također, mnogi će ga pamtiti po legendarnom gostovanju u emisiji ”Drugo lice” na Novoj TV kada je zajedno s Ljubom Ćesićem Rojsom ”izvalio” antologijske izjave, a jedna od njih ”Rođo nosi škare” kojom je odgovorio novinaru Petru Vlahovu na pitanje o gay muškarcima.

Osim po nadimku Spajki, ostao je poznatiji po nadimku Rođo, kojeg je dobio jer su mu mnoge rečenice započinjale riječima ”E moj rođo…”

4 komentara

 1. Naj bolji ljudi. Svaka cast na ovom clanku. Malo je ovakvi ljudi. Sjecam se ove emisije.

  Like(1)Dislike(0)
 2. Legenda!

  Like(1)Dislike(0)
 3. Neće seljaci Gruđani do svoga držati, oni sve svoje iz sporta i kulture popljuju. Bravo Širokobrižani.
  Rođo je rodom iz Grudskog sela

  Like(2)Dislike(0)
 4. Trebao je davno i na stadionu Hr. Dragovoljca spomen plocu dobit.
  Velik i drag covik!!

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.