LIJANOVIĆ: HDZ BiH političkim uhićenjima neće zaustaviti Boljitak da ukine županije

”Usvajanje rebalansa proračuna od strane Vlade FBiH potvrđuje nam kako FBiH i dalje još dublje ide u dužničko ropstvo, kako institucije tako i naše stanovništvo.

Za Boljitak takvo stanje je u potpunosti neprihvatljivo. Stava smo da takav negativan smjer hitno trebamo promjeniti. U tom smjeru Predsjedništvo Boljitka je zaključilo da ćemo u narednom periodu obnoviti našu inicijativu za izmjene Ustava FBiH koja predviđa ukidanje deset županija, funkcije predsjednika i potpredsjednika FBiH, te Dom naroda u Parlamentu. Akciju ćemo započeti prikupljanjem potpisa putem našeg izaslanika u DN Parlamenta FBiH, kako bi se ta inicijativa slijedeće godine mogla naći na dnevnom redu za glasanje. Vjerujemo da su svi oni koji su prije više od godinu dana odbili takav prijedlog svjesni koliku su štetu napravili, te da će ovoga puta glasati za izmjene Ustava. Sa izmjenama Ustava, napravili bi direktnu uštedu do 500 milijuna KM, te praktično s tim novcem sanirali sve postojeće dubioze u našim budžetima, te stvorili pretpostavke za ekonomski razvoj kako za naše penzionere, tako i za naše školstvo, zdravstvo, za dječje doplatke, porodiljske naknade i sustići sva kašnjenja u isplatama s tim uštedama”, objasnio je medijima dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović nakon održane sjednice Predsjedništva stranke danas u Tuzli.

”Predsjedništvo Boljitka danas sam također izvijestio o postojanju pouzdanih informacija iz HDZ BiH, kako i dalje nastavljaju hajku protiv Boljitka, te da pokušavaju putem pojedinih medija na koje imaju utjecaj, a koji su prethodnih dana vodili kampanju protiv mene i mog rada u Ministarstvu poljoprovrede, vodoprivrede i šumarstva u proteklom mandatu, te pritiscima na pojedine institucije ponovo osigurati određeni politički proces radi diskreditacije, kako mog tako i rada Narodne stranke Radom za boljitak i naše namjere da ukinemo kantone u FBiH. Nažalost, prije godinu dana su uspjeli izvršiti, putem kampanja i laži, pritisak na naše građane, izvarati ih i iskorumpirati, te politički utjecati na moje hapšenje u vrijeme početka izborne kampanje i time promjeniti izborni rezultat u BiH direktno se mješajući u izborni proces što je rezultiralo današnjim negativnim posljedicama za naše stanovništvo sa svim pomenutim negativnim trendovima. Mi u Boljitku smatramo da je vladavina prava jako važna za BiH, da pred zakonom svi treba da budemo jednaki, te da bilo koja politička stranka putem laži i neistina i kampanje određenih medija i pod pritiskom bilo koje institucije ne bi smjela raditi na eliminiranju političke konkurencije, već se boriti putem prezentacije svog rada. Zbog toga Boljitak neće posustati u svojoj borbi za cilj ukidanja kantona FBiH”, rekao je Jerko Ivanković Lijanović.

4 komentara

 1. Ukini sebe retardirani kretenu. Jebo te onaj ko te napravi đubre ušljivo!

  Like(1)Dislike(0)
 2. HRVATSKA DIKTATORSKA ZAJEDNICA

  HDZ je njega stvorio.
  Samo svađa između njihovih SKJ-jevca.
  Svi ste vi skj je njihova majka.
  Sada da se ponovno obnovi juga oni bi svi skupa ušli u SKJ.
  Ista ekipa nikada od Lijana HDZ HSP NISAM ČULI RIJEČ DEMOKRACIJA

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ovaj retard,skojevsko udbasko smece bi ukinuo sve sto je Hrvatsko.
  Kakve sve izrode rodi ponasna Hercegovina.
  Sklonite tu djubrad iz Hercegovine.

  Like(2)Dislike(0)
 4. Good day I am so grateful I found your weolbg, I really found you by error, while I was browsing on Yahoo for something else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a fantastic post and a all round exciting blog (I also love the theme/d

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.