LIJANOVIĆ KAŽNJEN ZBOG DIVLJE VOŽNJE Na sudu se branio: ‘Mojim Mercedesom ne može se voziti po propisima!’

Hercegovački kralj pršuta Stipe Ivanković Lijanović (35) kažnjen je sa 10.000 kuna i oduzimanjem vozačke dozvole na šest mjeseci jer se u Predavcu kod Bjelovara u svojem Mercedesu S klase vozio čak 149 kilometara na sat, premda je ograničenje 70 kilometara. Žalio se Lijanović mlađi Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu, ali presuda mu je ovaj tjedan samo potvrđena.

Direktor zagrebačke mesne tvrtke Lijanovići i novi gazda istoimene hercegovačke kompanije koja je upala u probleme zbog ozbiljnih sukoba sa zakonom pravdao se pred prekršajnim sucem kako je svemu, zapravo, kriv njegov moćni automobil.

Ne može sporije

– Istina je da sam se vozio nešto brže od dopuštenog na tom dijelu prometnice, ali morate znati da upravljam vozilom koje ima 500 konjskih snaga i čija je brzina elektronski limitirana na 260 kilometara na sat. Takvim vozilom, znate, ne može se voziti po prometnim znakovima. Osim toga, nikad nisam prekršajno kažnjavan u prometu jer sam prekršajnom sudu svaki put predočio prometnu dozvolu u kojoj pišu karakteristike mojeg Mercedesa i sud bi svaki put prihvatio takvu moju obranu – tumačio je Lijanović policajcima koji su ga presretačem jedva sustigli i zaustavili na cesti.

Ponovio je to kasnije i pred bjelovarskim prekršajnim sucem te se požalio kako mu vozačka treba jer godišnje automobilom prevali čak 150.000 kilometara na relaciji Češka – Hrvatska – BiH – Srbija. SudacDarko Laklija nije imao previše milosti prema njegovim jadikovkama i tumačenjima snage motora ispod haube.

– Otegotna okolnost svakako je značajno prekoračenje dopuštene brzine unutar naseljenog mjesta, čak dvostruko više. Prekršaj je vozač počinio s umišljajem jer je svjestan da je upravljao brzinom većom od dopuštene, opravdavajući to činjenicom da je riječ o vrlo snažnom vozilu. Riječ je o direktoru ogranka mesne industrije čija je vrijednost izražena u stotinama milijuna eura, a upravljao je vozilom vrijednosti znatno iznad milijun kuna pa je kazna od 10.000 kuna primjerena tim činjenicama – tumačio je presudu sudac Darko Laklija.

Sudac nije uzeo u obzir Lijanovićev iskaz u kojem je naveo kako mu je mjesečna plaća tek 3800 kuna.

Gradi eko-ranč

Stipe Ivanković Lijanović često je sa svojim bijesnim Mercedesom na relaciji Zagreb – Bjelovar jer na obroncima Bilogore posjeduje golemi ranč koji se prostire na čak tri milijuna četvornih metara. Blizu Velike Pisanice kupio je cijelo jedno selo, Cremušinu, sa svim kućama i tamo gradi eko-ranč. Policijski ga je presretač ulovio u Predavcu kod Bjelovara još 5. kolovoza 2014. godine, ali sudski postupak otegnuo se zbog njegove žalbe.

Nakon što je protiv čelnih ljudi širokobriješke tvrtke Lijanovići federalna vlast u BiH pokrenula ozbiljne kaznene procese, a na udaru se našao i njegov djed, po kojem je dobio ime, Stipe Ivanković Lijanović jr. postao je gazda cijelog hercegovačkog mesnog carstva. No, Lijanovićima ne cvatu ruže. Tvrtka registrirana u Zagrebu preklani je ostvarila osjetno niži promet nego prijašnjih godina, a gubici se samo gomilaju. Stipina tvrtka Stipex, pak, već je ugašena.

Jutarnji.hr

7 komentara

 1. Pored ovoga trebao ga je kazniti da godinu dana mete po zagrebačkim ulicama zbog jedravanja države u zdrav mozak. Sa ovako malom plaćicom kupio skupocjeni mercedes, ranč i tvornice.

  Like(2)Dislike(1)
 2. Takoje

  Like(0)Dislike(1)
 3. kako se uopce usudila zaustaviti ovakve kapacitete,jer moras biti astrofizicar pa zaraditi ovakav auto,al ovaj je ocito nadisao to,pa zato za ovakve bi drzava morala izgraditi posebnu cestu po kojoj mogu letjeti samo ovi kapaciteti sa ovako snaznim autima,jer gdje ce se njegov skupocjeni auto mjesati sa nekim ficom od nekoliko desetaka godina!

  Like(0)Dislike(1)
 4. Vi ste ljubomorni na čovika!

  Like(3)Dislike(1)
 5. Mala mu placa a toliko prilazi kilometara.gubi tu totalno jos ako sipa naftu.lozulje more nekako do place .pojdi stogod nema te nigdi.sad kredit uzimat radi kazne

  Like(0)Dislike(1)
 6. Bogu hvala svoj život nemate, pa se u tuđi našli petljat, svaka čast stvarno ??

  Like(2)Dislike(0)
 7. Prometni znakovi jednako vrijede za bogate i siromašne.Blesava izjava od gospodina Lijanovica

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.