Livnjak optužen da je rođacima izbrisao 45 prometnih kazni

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Sulejmana Velića, rođenog 07. studenog 1973. godine u Livnu, nastanjenog u Sarajevu, državljanina BiH, bivšeg šefa Odjela za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću (VSTV) BiH.

Optuženi se tereti da je od ožujka 2010. do travnja 2012. godine, kao šef Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije u Sekretarijatu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, zloupotrijebio svoj položaj i mogućnost pristupa evidenciji odnosno elektronskom programu Registar novčanih kazni i prekršajnih evidencija (RNKIPE).

Prema prikupljenim dokazima, optuženi je iskoristivši mogućnost pristupa elektronskoj bazi, obrisao ukupno 45 kazni i prekršajnih naloga koji su zbog prometnih prekršaja u različitim krajevima BiH izdati osobama koje su u srodstvu sa optuženim, kao i njemu osobno, kako bi izbjegli plaćanje kazni i posljedice zbog neplaćenih kazni u evidenciji.

Usljed brisanja navedenih kazni, pribavljena je nezakonita imovinska korist optuženom i njegovim srodnicima, a za iznos kazni oštećen je proračun BiH.

Optuženi se tereti da je kao službena osoba u instituciji BiH iskoristio službeni položaj, te tako sebi i drugome pribavio korist i drugome nanio štetu, čime je počinio kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Optužnica će biti proslijeđena Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Napiši Komentar

Komentari su djelo i osobno mišljenje njihovih autora