Ljetne novosti HŽRK Grude

Grudske rukometašice su se u četvrtak 14.07.2016. okupile na tradicionalnom srpanjskom druženju. I ove godine ekipa je bila u prekrasnom okruženju agroturizma Marića gaj gdje su se djevojke zabavljale i uživale u kupanju, odbojci na pijesku te gurmanskim specijalitetima naših domaćina i onda sve zasladile nenadmašnim desertom iz Slastica Kivi iz Gruda.

U novu sezonu će prvakinje krenuti sa nekim malim izmjenama u sastavu. Ispisnicu iz kluba su tražile i dobile sestre Gudelj, Anica i Marija,

Nove članice HŽRK Grude su vratarka Ana Križanac,  bivša reprezentativka Hrvatske s bogatim vratarskih iskustvom u više hrvatskih prvoligaša te sa nekoliko godina provedenih u španjolskim i makedonskim klubovima. Ana Križanac će u klubu biti u dvostrukoj ulozi jer će osim vratarskih obaveza raditi sa mlađim dobnim skupinama u grudskoj školi rukometa Rukomet-od prvog koraka do prvaka. Naime, Ana je pri kraju školovanja na FPMOZ u Mostaru gdje u rujnu mjesecu još ima samo obranu završnog rada čime će steći zvanje magistra fizičke kulture-smjer rukomet.

Ovog ljeta našem klubu je pristupila i juniorka reprezentativka BiH Martina Kraljević. Martina je do sada bila članica ŽRK Izviđač iz Ljubuškog i igra na poziciji desnog krila. Martina je rođena 1998. godine i učenica je Ljubuške gimnazije.

Još jedna mlada igračica ŽRK Izviđač iz Ljubuškog će biti u redovima HŽRK Grude u sljedećoj sezoni. To je Anđela Boras, nadarena mlada rukometašica, rođena 2000 godine inače učenica srednje medicinske škole u Grudama.

Uz priključivanje nekoliko mladih djevojčica iz grudske škole rukometa u rad prve ekipe, HŽRK Grude i dalje ostaje središte ženskog rukometa u kojem treniraju i igraju najbolje mlade rukometašice iz Hercegovine.

Osim igračkih promjena, u novu sezonu klub ulazi i sa svojim temeljnim imenom Hrvatski ženski rukometni klub “Grude” Grude. Od ove sezone dugogodišnji generalni sponzor, koji ima velike zasluge za razvoj ovog kluba, firma Autoherc zbog promjene svoje poslovne politike neće više biti generalni sponzor kluba. Samim tim od ove sezone klub neće koristiti sponzorski dodatak imenu koji je korišten u proteklih šest godina koliko je Autoherc bio generalni sponzor kluba.

Okupljanje ekipe i početak priprema predviđen je za sami početak kolovoza mjeseca zbog sudjelovanja kluba u EHF cupu. Naime, od ove sezone EHF cup je doživio velike promjene. Najvažnija je da se ukidanjem dosadašnjeg kupa pobjednika kupova, svi pobjednici  nacionalnih kupova  uključuju u EHF cup. To je dovelo do toga da će se ove godine, za razliku od prošle, igrati i 1. pretkolo i to već 10/11 ,a uzvrati 17/18 rujna. Osim toga kvaliteta ekipa je neuporedivo veća nego prošle godine jer se već u prvom pretkolu igra čak 21 utakmica i ekipe su raspoređene tako da su najslabije zemlje (među kojima je i BiH) u donjem dijelu ždrijeba i te ekipe igraju odmah u 1. pretkolu s veoma jakim ekipama iz Norveške, Danske, Francuske, Rusije, Poljske, Češke, Rumunjske, Mađarske itd…

Izvlačenje parova 1. pretkola je u utorak 19.07.2106. u 11 sati u Beču.

U svakom slučaju nova sezona je pred našim klubom i u nju kao i u sve do sada ulazimo bez ikakvih rezultatskih imperativa, sa željom da sve naše ekipe što bolje odigraju sve svoje utakmice i da bude što manje ozljeda, priopćeno je iz HŽRK Grude.

3 komentara

  1. Svaka cast

    Like(4)Dislike(0)
  2. Vec vise godina pratim igru kluba i fizicka i psihicka sprema nisu dovoljne davi se pobijedio neko van granica bih malo se radi na tome a premalo utakmica u sparing utakmicama s raznim europskim klubovima jer samo od boljih se nesto moze nauciti’ premalo je ili nikako igraca s iskustvom u takvim klubovima a i trenera jer nije samo potrebno znati teoriju praksa je mnogo vaznija u sportu mora vladati sportski dug zajednistva zalaganja ai skromnosti biti prvak bih i nije nesto

    Like(0)Dislike(0)
  3. Čestitam svima i svim reprezentacijima!?

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.