Ljubav jača od blokade: ‘Da nisu otvorili granicu, plivao bih po mladu!’

Miodrag Novaković iz Osijeka nedavno je, dok je trajao granični spor između Republike Hrvatske i Republike Srbije, na Facebook stranici hrvatske vlade poručio da 3. listopada ide po mladu u Novi Sad i da će granični prijelaz Erdut prijeći milom i silom.

Istog trena pobrao je brojne simpatije s obje strane Dunava, a na sreću nije bilo potrebe za silom. On je jučer sa svatovima stigao pred kuću Sanele Ljepić iz Čeneja. Svoju sreću nije mogao riječima opisati, piše Kurir.

” Da nisu otvorili granice, snašao bi se nekako, ali bih došao po moju Sanelu, okolo, bilo kuda, preko Mađarske ili BiH. Previše sam uzbuđen. Olakšali su nam put otvaranjem granice”, rekao je mladoženja.

Sanela je rekla da se osjeća savršeno i da bi našla način da se uda i da nije došlo do otvaranja granice.

“Za ljubav ne postoje granice, a naša ljubav ih je pobijedila”, ushićena je mlada.

Miodragova i Sanelina ljubav datira još iz prvog razreda osnovne škole u Osijeku, u koju su išli zajedno. Ali onda se ona s obitelji odselila u Čenej. Miodrag je nikada nije zaboravio.

“Čekao sam je i tražio dugo, a onda sam je 2009. našao na Facebooku i od tada se ne razdvajamo. Znao sam odmah da je ona ta, da s njom želim provesti ostatak života “, naglašava Novaković.

Aleksandar Ljepić bio je sretan što udaje sestru.

“Da nisu otvorili granicu, ne bi mi bio problem da sam preplivam Dunav, noseći na leđima sve svatove, samo da oni budu sretni. Ovo je dugo planirano, ne bismo dozvolili da zbog zatvorenih granica to odložimo. Ne strijepim hoćemo li prijeći granicu sada, poslali smo spisak svih svatova i nastavljamo veselje dalje”, kaže Aleksandar.

Mirjana Novaković, mladoženjina majka, priča da bi išli preko Mađarske i BiH samo da dođu po mladu i sve njene drage goste.

“Došli bismo i avionom ako treba, bilo kako došli bismo po nju! Djeca se stvarno vole i bio bi grijeh da netko njih razdvaja”, navodi Miodragova majka.

Mladoženjina hrabra poruka dobila je mnogo lajkova na Facebooku, a Miodragovi prijatelji čak su osnovali grupu „Podrška za Minca Prikija”, kako se Novaković inače predstavlja na ovoj društvenoj mreži.

Brojni pozitivni komentari stizali su iz svih krajeva, a neki od njih su: „Po nju i na kraj svijeta!”, „To nije ljubav – to je od ljubavi jače!”, „Našle se dvije srodne duše, to ne može nijedna granica zaustaviti”, ali i „Ako ti ne otvoriš granicu, nitko neće”.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.