Ljubušak i supružnici iz Mostara dilali marihuanu iz Crne Gore u našu zemlju

Supružnici iz Mostara, Srebrenko (1962.) i Smaila Balavac (1966.), te Nikola Hrstić (1964.) iz Ljubuškog, ispitani su u Tužiteljstvu BiH zbog sumnje da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga, javlja Dnevni list.

Njih troje su uhićeni u akciji kodnog imena ‘Rover’ koju su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužiteljstva i Suda BiH proveli na širem području Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, prema Sudu BiH je upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. točki c) ZKP-a BiH, zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovno izvršiti neko od kaznenih djela koja im se stavljaju na teret.

Podsjećamo, navedeni osumnjičeni su lišeni slobode u ponedjeljak u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH, a koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Osumnjičeni su pod istragom da su, skupa sa njima poznatim osobama sa područja Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao organizirana kriminalna skupina, kroz duže vremensko razdoblje nabavljali opojnu drogu „skunk“ i vršili distribuciju i preprodaju iste na području Mostara, Hercegovine i diljem BiH i Hrvatske.

Tijekom provedene istrage, pretresa i lišenja slobode, zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, oružja i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

U akciji je zaplijenjeno više od deset kilograma skunka, jedna puška, ručna bomba i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

6 komentara

 1. Da smo ti i ja govorilo bi se ne brini..

  Like(2)Dislike(2)
 2. A koji su svercerijesu li poznati

  Like(0)Dislike(0)
 3. Pored toliko nase domace trave oni uvozili smece iz crne gore 😩😩😩😩😩😩😩

  Like(3)Dislike(0)
 4. Prvo mi na pamet palo ,sigur su to balavci,kad ono stvarno jesu…

  Like(1)Dislike(1)
 5. Zna li itko jeli stvarno jeftinija u C. Gori i kolka je razlika za dobit. Sad kad su ovi pali da je stogod

  Like(0)Dislike(0)
 6. Tisa udbas oborija

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.