Ljubušak Mario Šiljeg imenovan za zamjenika ministra zaštite okoliša i prirode u Vladi RH

Na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice Vlade RH za zamjenika ministra okoliša imenovan je dr. sc. Mario Šiljeg koji je podrijetlom iz Ljubuškog.

Mario Šiljeg diplomirao je 2000. na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije na kojem je 2008. i doktorirao. Docent je i znanstveni suradnik u području inženjerstva okoliša na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu. Tijekom poslijediplomskog obrazovanja stručno se usavršavao na Kemijskom institutu u Ljubljani. Radio je i kao stariji istraživač na Energetskom institutu “Hrvoje Požar”, a od 2011. do 2012. bio je ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša.

Od 2005. do 2011. bio je voditelj projekata kemijske tehnologije u Vodotehnici d.d. iz Zagreba. “Ova dužnost je prije svega odgovornost i obveza prema svim žiteljima Hrvatske i njihovu pravu na zdrav život i okoliš. Očuvati iznimna prirodna bogatstva i poboljšati stanje okoliša, a istodobno pridonijeti održivom energetskom razvoju i gospodarskom rastu kroz nova zelena radna mjesta, također je i stručni izazov. Vjerujem kako ću, uz kolegice i kolege iz ministarstva, skupa s ministrom Slavenom Dobrovićem i sam pridonijeti ostvarenju tih ciljeva”, izjavio je novi zamjenik ministra okoliša i prirode Šiljeg. Inače, on se specijalizirao za vođenje projekata iz inženjerstva okoliša te je sudjelovao u izradi studija, istraživanja i izgradnje brojnih postrojenja iz sektora vodnog gospodarstva.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.