Ljubušak osmislio aplikaciju za test na maturi

Prvi put ovogodišnji maturanti za test iz hrvatskog jezika na državnoj maturi mogu se pripremati uz pomoć aplikacije na svojim mobitelima.

Izradio ju je, prošle godine samo za sebe, a ove ju je objavio kako bi se svi maturanti koji to žele mogli njome besplatno koristiti,Tomislav Grbavac, student prve godine međunarodnog poslovanja na Američkom koledžu u Zagrebu.

– Prošle godine, kad sam bio maturant, vježbao sam za testove državne mature po testovima koje su proteklih godina rješavali maturanti. Ali predugo je trajalo printanje, pa rješavanje, pa kontrola točnih rješenja… I onda još na kraju zbrajanje i računanje prosjeka. Palo mi je na pamet da možda postoji aplikacija, ali kako je nije bilo, izradio sam je sam – kaže Tomislav Grbavac.

Ističe da je na aplikaciji sadržaj testova Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

– Dopustili su mi da se koristim njihovim materijalima. Na aplikaciji su svi provedeni testovi iz hrvatskog jezika. Potrebno je samo ući na aplikaciju, kliknuti “provedeni ispiti”, izabrati godinu i rok te razinu testa i pojave se pitanja. Kad ih se sve riješi, pritisne se X i iziđu rezultati s podacima o točnosti, vremenu, postotku prolaznosti – nabraja Tomislav Grbavac.

Aplikaciju je moguće koristiti bilo gdje i bilo kada na mobilnim uređajima, postoji i mogućnost da se nasumično izvuče nekoliko pitanja pa ih se riješi.

Do jeseni Tomislav Grbavac planira napraviti aplikacije za ostale predmete, jedino je još u dvojbi kako osmisliti aplikaciju za matematiku jer je ipak zahtjevnija od onih za druge predmete.

– Tu nije samo pitanje – odgovor nego i postupak rješavanja zadatka pa je malo kompliciranije – zaključuje poduzetni Tomislav.

Vecernji.hr

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.