Ljubušak zbog jedne stabljike dobio 3 mjeseca zatvora

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđen je Ante Petrušić (1963) iz Ljubuškog, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Petrušić je neutvrđenog dana u mjesecu srpnju 2013. godine, nakon što je odlučio da uzgoji indijsku konoplju i od nje dobije drogu marihuanu, znajući da je uzgoj iste zakonom zabranjen, u mjestu Teskera, na lokaciji „Barovine“, općina Ljubuški, zasadio jednu stabljiku marihuane, koja je njegovim uzgojem narasla od oko 170 cm, te je istu uzgajao sve do dana 23. 9. 2013. godine, kada je stabljika pronađena na licu mjesta po policijskim službenicima J GP Doljani – Čapljina i privremeno oduzeta, a kod istog je pronađena i najlon kesica sa sadržajem suhe zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu u težini od 1,70 g.

Vještačenjem je utvrđeno da se radi o tvari koja sadrži psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC) i kanabidiol (CBD) te predstavljaju cannabis, koji su pod međunarodnom kontrolom.

4 komentara

 1. Zalosno

  Like(2)Dislike(0)
 2. zar ne može po zakonu zasaditi jednu za osobnu uporabu?

  Like(1)Dislike(0)
 3. Tužno i žalosno, pa mi se nismo niti koraka udaljili od srednjeg vijeka, a na stupnju razvoja tek smo jedan nivo iznad najprimitivnijih životinja. Fuj!

  Like(1)Dislike(0)
 4. možda ćoviku triba za likarije

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.