Ljubušanka umjesto raskošne svadbe novac darovala višečlanoj obitelji Tokić

Prije nekoliko mjeseci u emisiji Radio Mir Međugorja “Oaza života” gostovala je obitelj Tokić u Međugorju.

Obitelj je to koja broji osam članova te živi u potkrovlju obiteljske kuće veličine 50 m2. Njihova radost, ljubav i vjera ali i životni put zaintrigirali su slušateljicu iz Njemačke koja nije moga ostati ravnodušna na njihovo životno svjedočanstvo.. .

Naime, otkako je Željka Vargio (rodom iz Ljubuškog) čula ovu emisiju, svakodnevno je razmišljala o njima te je svojoj kćeri ispričala priču o obitelji Tokić.

Ono što je njena kćer učinila ostavilo je bez teksta i Željku ali i sve nas koji smo čuli kako se ova 27-godišnja žena odrekla velikog svadbenog slavlja povodom stupanja u brak te odlučila u rujnu imati jednostavnu večeru nakon vjenčanja, piše Radio Mir Međugorje.

Urednica emisije, Višnja Spajić u dogovoru sa župnikom i obiteljskim prijateljem Vargio, don Josipom Žagarom, dogovorila je susret članova ovih obitelji.

Poslušajte audiozapis susreta obitelji.

U emisiji ‘Oaza života’ novinari Radio Mir Međugorje razgovarali su sa članovima obitelji Tokić u Međugorju, koja prihvaća život, živi skromno, ali radosno, u toj obitelji djeca sviraju, svi pjevaju, mole na koljenima, rade, zahvaljuju i nadaju se.

Sugovornici su im bili roditelji Đani i Diana te djeca Rebeka, Ante, Jakov, Marko, Marta i Rita

16 komentara

 1. nije samo djecu rađati djeci treba nešto i pružiti,sve fino krasno ,ali neka drugi osigura.
  prirodno planiranje djece to i crkva kaže.
  loš primjer života

  Like(1)Dislike(13)
 2. Draga Marija, ja ne vidim da ovoj djeci nešto fali. Možda žive skromno, ali imaju sve što im treba, i sviraju razne instrumente i pjevaju, a najviše od svega puno ljubavi koju im pružaju roditelji. A ako im ponetko i pomogne za neku luksuzniju stvar što nemaju zar je to problem? Željeli su veliku obitelj i Bog ih je blagoslovio istom. Zar bi se trebali voditi mišljenjem drugih o broju djece koju trebaju imati? Koliko je nesretnih obitelji koji imaju samo jedno ili dvoje djece kojima pruže financijski sve ali im ne pružaju ono što im zaista treba…Imaju ih šestoro..ja ih imam petoro.. Jel i to previše? Koji je to broj kojeg bi se trebalo držati? Smatram da djeci treba osigurati osnovne stvari za život, hranu, odjeću i krov nad glavom i puno ljubavi, a sve preko u skladu s mogućnostima. Najbitnije je da se roditelji vole i vole svoju djecu ma koliko ih bilo i ne stavljaju svoje egoistične potrebe ispred svoje djece i svoje obitelji i bilo bi puno manje raspadnutih ili nefunkcionalnih brakova. Ovo je divan primjer lijepog i kršćanskog života.

  Like(8)Dislike(1)
 3. pa što onda traže pomoć,dužni za auto a ovo ono o čemu pričas ,niti osnovno im nisu osigural i niti vjerujem u te bajke da se može biti radostan ondje gdje su dugovi i di se prizivljava u te price niti djeca ne vjeruju.
  a isto tako rodite djecu pa vam djeca djecu čuvaju,ima nekih koji neznaju niti imena svoje djece,a o višem da i ne govorim.

  Like(0)Dislike(10)
 4. Draga marija ti bas nemas nista u glavi ako tako razmisljas

  Like(7)Dislike(0)
 5. Marija i neznas koliko si jadna. Zao mi te je

  Like(6)Dislike(1)
 6. Marija u pravu si. Svaki roditelj je mogao jos puno vise donit dice na svit. Ali nije dovoljno dicu samo rodit bar u danasnje vrime. Pogledajte samo oko sebe ko ima veci broj dice i sve ce vam biti jasno

  Like(0)Dislike(14)
 7. Ne osudujte druge bolje bi bilo da svi imaju vise djece a ne jedno pa mu stave cjeli svijet pred noge .Kasnije ta djeca se neznaju sama ni najest nego ih roditelji hrane cjeli zivot.

  Like(9)Dislike(2)
 8. Za rezim Starije generacije su imale vise djece al su svi isto zivjeli i jeli purua sad ko ih ima vise nema mogucnosti kao oni sto imaju jedno pa mu sve daju ismatraju ih kraljevima a ove bjednicima.

  Like(2)Dislike(0)
 9. Ovo je bas lijep primjer ako djeca ne kradu i ne prosea ako neko ima vise nego treba zar nije lijepo podjeliti sa onim tko manje ima.Ova djeca su katolicki odgojena skromni su.

  Like(2)Dislike(0)
 10. Ti Marija ne pokazuj svoju ograničenost, glupost, zlobu. Ne na tuđim životima. Ti si ogorčena? Zašto? Ja sam dijete iz brojne obitelji i sretna sam, imamo ljubavi i srešće za cijeli svijet.
  Ovoj curi SVAKA ČAST!!! Umjesto onih bezveznih parada kiča, u što su se na žalost pretvorili naši svatovi, ONA ĆE POMOĆI OVOJ KRASNOJ OBITELJI DA MOŽDA IMAJU NEŠTO ŠTO SI NE MOGU PRIUŠTITI. BRAVO CURO!

  Like(5)Dislike(0)
 11. Sreća moja Marija nema veze sa brojem djece, niti materijalnim bogatstvom, puno je drugih, vrijednijih stvari u životu. Puuno, ali ti očito to ne shvaćaš. Imati pametne roditelje, miran život, bez stresova e to je pravi Božji blagoslov i prava sreća.

  Like(5)Dislike(0)
 12. Draga Marija, ne znam je si li ti uopće poslušala cijeli prilog?? Od svega ti si primijetila da je čovjek dužan za auto?? A čovjek je samo rekao kada im je zatrebalo auto Bog je providio osobu koja im je pozajmila pare koje mogu vraćati koliko mogu bez kamate. Bože daj svakome da može na taj način riješit neku veću kupovinu a ne da dižemo kredite po lihvarskim kamatama koje idu bankama. I nigdje ni na jedan način nisu tražili pomoć. Prilog je bio o tome kako jedna obitelj živi na kršćanskim načelima i kako se slažu iako im je malo tijesno. Ova cura što im je odlučila pomoći novcima je isto odlučila u svojoj želji da im pomogne da im bude lakše a ne zato što je netko tražio neku pomoć. I svaka joj čast tome..

  Like(3)Dislike(0)
 13. neka nezna ljevica što čini desnica,a djeci najprije treba ljubav onda sigurnost,znam gdije su dugovi da sigurnosti nema,i jadni su ljudi koji se kite tuđim perjem

  Like(0)Dislike(0)
 14. ++++++++++++++++++++++

  Samo čas Ja bi se trebao odreći Boljeg Auta ili slično jer postoji netko tko je gladan ?????
  Vi ste svi izgubljeni u vremenu i postoru.
  Vjenčanje je predivna stvar koja se događa jednom u životu, “nedaj bože dvaput” ovo nema veze sa vezom.
  Brojim nešto 4 ili 5 dice na kauču, jebate ja se ne usudim drugo ima 10 godina
  Nema moj Like.

  Like(0)Dislike(1)
 15. Ti se ne usuđuješ drugo dijete rađati zbog svoga egoizma i samodopadnosti. Nego manje fejsa, mobitela, cigara i kladionice, svako ima mogućnost za dvoje djece.

  Like(2)Dislike(0)
 16. Pa ti sa boljim autom odreci se lagodna zivota i dobrog auta a priusti si jos jedno djete jadan ti zivis samo za sebe.Djete ce ti bar pruziti ruku a materijalno sve ostaje a tebe nece biti

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.