Ljubuški će dobiti javnu podzemnu garažu

Kao da su se zbog ljetne stanke vijećnici OV-a Ljubuški zaželjeli rada i rasprava pa je njihova 11. sjednica s 12 točaka dnevnog reda trajala tri i pol sata.

Nakon odgoda na prethodnim dvjema sjednicama zbog opravdane odsutnosti ravnatelja Srećka Matića, na dnevni red je došla informacija o radu za 2016. i program rada za 2017. godinu Doma zdravlja Ljubuški, piše Večernji.

Vijećnici su postavili više pitanja o radu, posebice kada je riječ o čekanju i papirologiji kod liječnika obiteljske medicine, za koju je ravnatelj Matić rekao da u ZHŽ-u nije nikad zaživjela, i nakon odgovora ravnatelja, informacija je primljena k znanju. Slično je bilo i s informacijom o radu u 2016. i programu rada za 2017. ALBA-e Ljubuški, no i ona je primljena k znanju. Nakon stanke i dopune koja se odnosi na studente – djecu poginulih branitelja i invalida Domovinskog rata, usvojena je odluka o novčanoj potpori studentima u akademskoj godini 2017./2018.

Najveću pozornost vijećnika i žustru raspravu izazvale su točke – prijedlog odluke o zajedničkoj izgradnji javne podzemne garaže u središtu Ljubuškog (na sadašnjem parkiralištu iza zgrade policije i Vijećnice) i prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje JP Parkovi, čija visina će ovisiti o nekoliko čimbenika, zbog čega se trenutačno ne može znati cijena, a mogla bi iznositi do milijun KM, piše Večernji.

Ipak, i te su odluke većinom glasova usvojene. Vijećnici su usvojili i odluku o novim cijenama za posjete i usluge na slapovima Kravica i upoznati s nacrtom odluke o određivanju mjesta za održavanje javnih okupljanja na području općine Ljubuški.

10 komentara

 1. Vrlo je to

  Like(2)Dislike(0)
 2. Ajde. Bekijasi u. Ljubuski i vidite šta je. Urbana zona

  Like(3)Dislike(0)
 3. U grudama svatko sebi pravi i podzemne i nadzemne garaze,da mogu i jednu bi u oblacima,ali samo sebi a dobro za drustvo? Sto je to?

  Like(4)Dislike(1)
 4. Do izbora ce i metro “napraviti”.
  Haha tugo…

  Like(2)Dislike(2)
 5. Ljubo Grizelj vidis kako se ljubusaci bore za svoj grad prave podzemne garaže dobit Ce status grada a nase jadne grude nista moj Ljubo pokreni malo to ne kavi davat poslovne prostore

  Like(3)Dislike(2)
 6. Triba negdi bostane stavit da nisu na suncu

  Like(2)Dislike(3)
 7. Grude su prevazisle i podzemnu garazu, i parking mjesta. Do sada je ponisteno oko 15 parking mjesta u samom sredistu Gruda. A vozila sve vise.
  Koja li je to pametna glava smislila…

  Like(5)Dislike(0)
 8. aw aw

  Like(0)Dislike(0)
 9. Zato ce grude prije imati javnu kucu.zic,zic.

  Like(6)Dislike(0)
 10. N7H2 – koji si ti čudan neki kemijski spoj. Po ovoj jednadžbi ne mogu ogonetnuti kakav, ali nije DOBAR gledajući komentar.
  Novi pargking je napravljen iznad duhanske stanice, a imaš solidan i ispod ruševine od hotela. Bilo bi dobro da se
  parkinzi u jednosmjernoj ulici ukunu potpuno. Ali naši punovažni kafanski MEŠTRI bili bi vrlo ugroženi da svoju PILU ne mogu parkirati pred sam kafić ili kladionicu.
  Budućnost je da se automobili potpuno izbacuju iz centara. Naprave se veliki površinski parkinzi na periferijama gradova, i besplatnim javnim prijevozom (poželjno električnim) dolazi se do centara koji će služiti kao šetnice s uređenim trgovima i zelenilom. Manje opasnosti za djecu, manje smoga, manje gužvi, sve u svemu ugodnije.
  Podzemne garaže, ma koliko velike bile ne rješavaju problem.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.