Ljubuški: Studenti vidjeli kako radi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Na Dan planeta Zemlje četrdeset studenata Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti-Znanost o okolišu i Fakultet zdravstvenih studija- Sanitarno inženjerstvo Sveučilišta u Mostaru pod vodstvom prof.dr.sc. Zore Pilić je bilo u stručnom posjetu uređaju za pročišćavanje otpadnih voda u Ljubuškom, priopćeno je.

Studente je dočekala voditeljica uređaja i laboratorija Marijana-Lana Bubalo, dipl. ing. biotehnologije. Kroz stručno predavanje i vodstvo studenti su dobili jasan uvid u pojedine faze tehnologije obrade otpadnih voda kao i popratne analize.

Bubalo je studentima je ovom prilikom objasnila kako je Hercegovina porozan krški prostor, te da je odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda jedini način da se zaštite površinske i podzemne vode.
Studentima je pojašnjeno da se dobrim funkcioniranjem uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Ljubuškom čuva kakvoća vode u rijeci Trebižat, ali i cijelom Neretvanskom odnosno Jadranskom slivu.

Postojanje i funkcioniranje pročišćivača u velikoj mjeri doprinosi zdravijem životu građana, a ujedno se stvaraju uvjeti za poljoprivrednu proizvodnju i turizam.

Profesorica Zora Pilić se zahvalila poduzeću JP “Parkovi” doo Ljubuški što je pomoglo u realizaciji posjeta, te je ovom prilikom izrazila svoje zadovoljstvo i želju za nastavkom suradnje.

parkovi-ljubuski-studenti-posjeta parkovi-ljubuski-studenti-posjeta2 parkovi-ljubuski-studenti-posjeta3 parkovi-ljubuski-studenti-posjeta4

2 komentara

  1. Jeli ovo ispiranje mozga? Pa 90% domaćinstava u Hercegovini nije u sustavu gradske kanalizacije, već sve fekalije odlaze ravno u neku rupetinu ispod kuće zvanu Septička jama. Ta jama obično nema izbetonirano dno, već sve odlazi u zemlju tako da je ne treba ni ispunjavati. Ovakve vijesti ne treba ni prenositi jer su čisto mazanje očiju. Ko fol oni su nešto napravili. Kanalizaciju treba dovesti do svakog kućanstva baš kao i pitku vodu.

    Like(4)Dislike(1)
  2. Treba ih dovesti u Grude pa nek vide kako grudski precistac NE RADI i kako se sve ispusta u Grudsko polje. No Ljubo ce to isparaviti u iducem mandatu. Kao sto je rijesio obilaznicu u ovom.

    Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.