U Gornjim Radišićima pronađen nasad indijske konoplje

Temeljem prikupljenih operativnih podataka i njihove analitičke obrade Uprava policije MUP-a ŽZH je započela i provodi operativno taktičku akciju kodnog imena ”Opijat III”, s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga.

Postupajući u okviru navedene akcije 3. rujna 2016. godine policijski službenici Uprave policije, Sektora kriminalističke policije i PU Ljubuški došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Gornji Radišići, općina Ljubuški, nalazi nasad indijske konoplje, te je izvršenom pretragom terena pronađen nasad od 17 stabljika visine od 88 do 135 centimetara koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Na licu mjesta su izvršene očevidne radnje, stabljike su posječene i pohranjene u službene prostorije PU Ljubuški, te su izuzeti i ostali tragovi s lica mjesta te će biti poslani na potrebita vještačenja, a o svim mjerama i radnjama je pravodobno izvješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu.

Treba napomenuti da policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH nastavljaju kontinuirano i u daljnjem razdoblju sa provođenjem akcije ”Opijat III” u 2016. godine, te je u dosadašnjem razdoblju od strane policijskih službenika Uprave policije provođenjem navedene akcije zaplijenjeno:

  • Dana 18. svibnja 2016. godine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke su izvršili su pretrage više objekata na tri lokacije na području općine Ljubuški kojom prilikom je oduzeto oko pola kilograma heroina i manje pakovanje opojne drogu kokain.
  • Dana 6. srpnja 2016.godine 10 stabljika indijske konoplje oko 400-500 grama u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški gdje je protiv dvije osobe podneseno Izvješće o počinjenom KD Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu
  • Dana 13. srpnja 2016.godine 23 stabljike indijske konoplje u mjestu Gornji Radišići, općina Ljubuški gdje je protiv jedne osobe podneseno Izvješće o počinjenom KD Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu
  • Dana 13. srpnja 2016.godine 179 stabljika indijske konoplje u mjestu Gornji Radišići, općina Ljubuški gdje je protiv jedne osobe podneseno Izvješće o počinjenom KD Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu
  • Dana 17. srpnja 2016.godine 272 stabljike indijske konoplje visine u mjestu Drinovci, općina Grude gdje je protiv jedne osobe podneseno Izvješće o počinjenom KD Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu.

Ukupna vrijednost zaplijenjene opojne droge po akciji ”Opijat III” iznosi, po slobodnoj procjeni, oko milijun konvertibilnih maraka, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.