Ljubuški: Udruga mladih Agape obnovila dom obitelji Grbavac

Dočekati najradosniji kršćanski blagdan Božić u obnovljenom domu, bio je san socijalno ugrožene obitelji Grbavac, koju čine braća Stjepan i Vedran te otac Ante iz Graba kod Ljubuškog.  Tu radost priuštila im je Udruga mladih Agape, koja je na poziv prijatelja i poznanika ove obitelji, početkom travnja pokrenula humanitarnu akciju s ciljem izgradnje prostorija u kojima će ovo troje Ljubušaka napokon imati uvjete za dostojan život.

Zatrpani otpadom

Svakodnevno su Agapeovci na svome Facebook profilu objavljivali fotografije putem kojih se mogao vidjeti tijek obnove kuće koja je bila u jako ruševnom stanju. Živjeli su tako Grbavci u nehigijenskim uvjetima, u prostorijama zatrpanim otpadom, bez ikakve novčane naknade i nade u bolje sutra. No, uz pomoć dobrih ljudi, situacija je sada posve drugačija.
„Od početka akcije Reakcija za pomoć socijalno ugroženima u našoj općini, posebno nam se u srca urezala težina uvjeta u kojima je živjela obitelj Grbavac, tako da nismo mogli odbiti zamolbu da im pomognemo. Akcija obnove kuće i izgradnje novih prostorija je  trajala nešto više od pola godine, te je, kako smo i planirali, glavnina radova završena do blagdana. Najviše od svega smo imali želju da Grbavci Božić dočekaju u novom domu. Ovaj projekt je iziskivao mnogo vremena, od prikupljanja donacija, materijala, razgovora sa strukom, pronalazaka majstora i svih detalja i aktivnosti koje su potrebne kada se gradi kuća“, kazala nam je Ina Matić, koordinatorica akcije ispred Udruge mladih Agape, dodavši kako su se prijatelji obitelji Grbavac i njihovi sumještani samoinicijativno organizirali i u koordinaciji s Udrugom volonterski odradili velik dio posla.
„Sve ovo ne bi bilo moguće bez tvrtki koje su dale svoje donacije, kao i dobrih ljudi  iz inozemstva na čiju  smo zamolbu organizirali ovaj projekt. Tako je u svim prostorijama izvršena hidroizolacija, Vedranova soba je kompletno sanirana i u nju je uselio tijekom ljeta, dok je Stjepana dočekala završena nova soba kada je protekli tjedan došao iz bolnice. I, što je jako bitno, dobili su i novu kuhinju“,  pojasnila je Matić.

Nikad bolji poklon

Stjepan nije skrivao veselje, poručivši Agapeovcima kako mu nisu mogli podariti bolji poklon za Božić, uključivši i to kako su ove godine prvi put okitili bor u obnovljenoj kući. Budući da je humanitarna akcija privedena kraju, iz Udruge mladih Agape napominju kako im nedostaju još tri ormara i štednjak, a dobro bi došla i donacija u vidu odjeće za dvojicu braće. Oni, stoga,  pozivaju sve zainteresirane da pomognu obitelji Grbavac u vidu gore spomenutih potrepština.

(Dnevni list)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.